Je jednoduché si je zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel z něj stejně rychle zmizí, jak jsme se sami přesvědčili…
Suroviny
tvaroh měkký
250
g
mouka pšeničná hladká
250
g
vejce
1
ks
dle velikosti
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
rum
50
ml
tuzemák
sůl
špetka
krupicový cukr
1
ČL
na smažení + 1 plátek mrkve
na poprášení
Postup
1
Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto.
2
V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo.
3
Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se nafouknou kuličky, které ihned vyplavou na hladinu.
4
Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova (jednou je otočte). Nechte odsát tuk na papírovém ubrousku, kuličky poprašte cukrem a podávejte.