Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masopustní jednohubky (minikoblížky)

Je jednoduché si je zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel z něj stejně rychle zmizí, jak jsme se sami přesvědčili…

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení: 15 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 250 g měkkého tvarohu, ve vaničce
    • 250 g hladké mouky
    • 1–2 vejce, podle velikosti
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
    • 50 ml rumu (tuzemáku)
    • špetka soli
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sádlo na smažení + 1 plátek mrkve
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1

Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto.

2 V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo. Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se nafouknou kuličky, které ihned vyplavou na hladinu. Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova (jednou je otočte). Nechte odsát tuk na papírovém ubrousku, kuličky poprašte cukrem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář