Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí krém s mandlemi

Luxusní drůbeží polévka, která vydá i za samostatný chod.
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 80 g másla
    • 1 malý pórek, omytý a najemno nakrájený
    • 1cm kousek zázvoru, nastrouhaný
    • 100 g loupaných mandlí, velmi jemně umletých
    • 1 karotka, nakrájená na tenké plátky
    • 2 řapíky celeru, oloupané a nakrájené
    • 100 g mraženého hrášku
    • 150 g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených na kostky
    • 1 lžička soli
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • na špičku nože muškátového oříšku
    • 750–1000 ml kuřecího vývaru či vody
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 4 lžíce mandlových lupínků, opražených + petrželka nebo nať řapíkatého celeru na ozdobu

Příprava jídla

1 V pánvi nebo woku rozpusťte máslo, přidejte pórek a zázvor a osmahněte. Ztlumte plamen, přidejte mleté mandle, mrkev, celer, hrášek, kuře, sůl, pepř a muškátový oříšek a na velmi mírném ohni opékejte za stálého míchání, dokud kuře není propečené.

2 Sejměte z ohně, nechte chvíli zchladnout a směs přesuňte do mixéru. Mixujte asi 2 minuty a postupně přilévejte vývar nebo vodu a umixujte úplně dohladka. Krém přelijte do vypláchnuté (čisté) pánve nebo hrnce a za občasného míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu a postupně vmíchejte smetanu. Vařte 2 minuty a stáhněte z ohně. Podávejte s opraženými mandlemi a snítkou natě petržele nebo celeru.

NĚCO NAVÍC
Pokud se bojíte, že mleté mandle při opékání připálíte, podlijte po chvíli obsah pánve trochou vývaru a směs duste doměkka. Stejně můžete opékat místo mletých mandlí lupínky a směs před mixováním chvíli povařit.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Minestrone

Květáková kari polévka

Masová soljanka

Zapečená česnečka se sýrem & vínem

Slepičí vývar s tyrolskými (špekovými) knedlíčky

REKLAMA

Přidat komentář