Do polévky se nejlépe hodí chuťově výraznější houby, například asijská shitaké.
Suroviny
vývar kuřecí
620
ml
kokosový krém
360
ml
citronová tráva
2
+ na ozdobu
chilli paprička
1
ks
velká
kuřecí prsa
300
g
na tenké nudličky
houby
100
g
na plátky
citronová šťáva
2
PL
rybí omáčka
2
PL
třtinový cukr
1
ČL
1 Do hrnce dejte 620 ml kuřecího vývaru, 360 ml kokosového krému, 2 stvoly citronové trávy, velkou, podélně přepůlenou chilli papričku a přiveďte k varu. Nechte probublávat 3 minuty, přidejte 300 g kuřecích prsou, na tenké nudličky, 100 g hub, na plátky, a vařte, dokud maso nezměkne. Přidejte 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, lžičku třtinového cukru. Ozdobte citronovou trávou.