0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2229 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 230 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje, povzbudí a pohladí po duši!

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, nasekaná nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
mrkev 1 ks
na kostičky
česnek 3 stroužky
nasekané nadrobno
oregano 0.5 ČL
sušené
tymián sušený 0.5 ČL
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar kuřecí 1 l
silný
mléko 500 ml
plnotučné
škrob 0.5 PL
kukuřičný nebo rýžový
kuřecí prsa 300 g
hořčice dijonská 1 ČL
bobkový list 1 ks
smetana na vaření 100 ml
gnocchi bramborové 1 bal
čerstvé mini gnocchi
baby špenát 2 hrsti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 V hrnci s těžším dnem rozpalte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli, řapíkatý celer a mrkev a opékejte asi 5 minut. Přidejte česnek, oregano a tymián a opékejte asi půl minuty. Přisypte mouku a opékejte za stálého míchání ještě 2 minuty.

2 Snižte teplotu a vlijte do hrnce kuřecí vývar. Trochu mléka oddělte, smíchejte je se škrobem dohladka a vlijte do hrnce k vývaru. Přidejte celá kuřecí prsa, lžičku hořčice a bobkový list. Vařte zakryté pod bodem varu asi 25 minut, dokud není kuře úplně měkké, čas od času zamíchejte.

3 Vyjměte kuře z polévky a nakrájejte nebo natrhejte je na sousta.

4 Do polévky přilijte mléko, smetanu a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte a vhoďte gnocchi a vařte je, dokud nevyplavou a nejsou hotové, mělo by to trvat asi 4 minuty. Vraťte do polévky nasekané kuřecí maso. Odstavte z ohně a vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Dochuťte solí a pepřem. Polévku nenechávejte dlouho stát, díky škrobu postupně houstne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit