
Hustá kuřecí polévka s gnocchi
Zahřeje, povzbudí a pohladí po duši!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule, nasekaná nadrobno
- 2 řapíky celeru, na kostičky
- 1 mrkev, na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr silného kuřecího vývaru
- 500 ml plnotučného mléka
- 1/2 lžíce kukuřičného či rýžového škrobu
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 bobkový list
- 100 ml smetany na vaření
- 1 balení čerstvých mini gnocchi
- 2 velké hrsti baby špenátu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 V hrnci s těžším dnem rozpalte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli, řapíkatý celer a mrkev a opékejte asi 5 minut. Přidejte česnek, oregano a tymián a opékejte asi půl minuty. Přisypte mouku a opékejte za stálého míchání ještě 2 minuty.
2 Snižte teplotu a vlijte do hrnce kuřecí vývar. Trochu mléka oddělte, smíchejte je se škrobem dohladka a vlijte do hrnce k vývaru. Přidejte celá kuřecí prsa, lžičku hořčice a bobkový list. Vařte zakryté pod bodem varu asi 25 minut, dokud není kuře úplně měkké, čas od času zamíchejte.
3 Vyjměte kuře z polévky a nakrájejte nebo natrhejte je na sousta.
4 Do polévky přilijte mléko, smetanu a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte a vhoďte gnocchi a vařte je, dokud nevyplavou a nejsou hotové, mělo by to trvat asi 4 minuty. Vraťte do polévky nasekané kuřecí maso. Odstavte z ohně a vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Dochuťte solí a pepřem. Polévku nenechávejte dlouho stát, díky škrobu postupně houstne.
Přidat komentář