Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou

Pikantní vegetariánská svačinka za babku
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič Italská

Ingredience

    • 2OO g kysané smetany
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 lžička kari koření
    • sůl a pepř
    • 1 malé pevné zelené jablko
    • kousek pórku (7–10 cm)
    • 1 malá červená čekanka
    • 8–10 krajíčků toustového chleba
    • 2 lžíce nasekaných mandlí

Příprava jídla

1 V misce smíchejte smetanu s majonézou a kari, osolte a opepřete.

2 Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte pórek, důkladně ho omyjte a také nakrájejte nadrobno. Jablko i pórek vmíchejte do smetany.

3 Očistěte čekanku a rozeberte ji na lístky. Ty omyjte a osušte v odstředivce na salát. Polovinu krajíčků chleba obložte čekankou a na tu rozdělte připravenou směs. Navrch přiklopte dalším plátkem chleba a silně stiskněte. Tramezzini můžete šikmo jednou nebo dvakrát rozkrojit na trojhránky.

Recept je převzatý z knihy Susanne Bodensteiner a Martina Kittler: Kuchařka na hubené časy, vydavatelství Jan Vašut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety po toskánsku

Francouzské vepřové ragú

REKLAMA

Přidat komentář