Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italský zelný salát

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P

Ingredience

    • 1⁄2 hlávky bílého zelí
    • 1 lžička soli na promnutí zelí
    • 3 střední červené cibule
    • 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
    • 3 lžíce vypeckovaných zelených oliv
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1⁄2 lžíce třtinového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst najemno pokrájené hladkolisté petrželky, na ozdobení

Příprava jídla

1 Zelí nakrouhejte na co nejjemnější nudličky (odolejte ale pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti). Nudličky vsypte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte 30 minut odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2 Cibule rozkrájejte na výšku na osminky a rozdělte na vrstvy. Odkapaná sušená rajčata (bez nálevu) nakrájejte na nudličky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3 Olej, ocet a cukr prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a zálivkou přelijte salát. Promíchejte, opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte třeba ke grilovaným steakům.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář