Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/5

Knedlík 21. století
Napečeno bez vážení
Zelené a svěží vaření

Upoutávky z Apetitu

Knedlík 21. století

Zapomeňte na vějíř knedlíků, které se záhy promění na pneumatiku kolem pasu. Máme pro vás šest nových receptů od šéfkuchařů, autorek kuchařek na moderní, zdravější a chutnější knedlíky odpovídající požadavkům roku 2012.

Seriál o mase: telecí hřbet

Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Jak a kde ho koupit a jak ho nejlépe upravit, aby zůstalo krásně šťavnaté, vás naučí šéfkuchař Václav Frič.

Udělejte si z mléka…

…domácí ricottu, čerstvý sýr a alternativu anglické speciality clotted cream. Prozradíme vám, jak na věc, a k tomu přidáme recepty na delikatesy, které lze z toho všeho připravit.

Recepty z vydání

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

„Vnouček dnes po obědě prohlásil, že se mám přihlásit do Prostřeno. Na to si netroufám, ale do vaší soutěže si...

Dezert s ovocnou pěnou

Malá lekce molekulární kuchyně. Dezert lehký jako pírko připravíte v lahvi na šlehačku.

Italský zelný salát

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě.

Telecí saltimbocca

Proslulé italské ‚skočdohubky‘ jsme obohatili voňavou bylinkovou omáčkou...

Glazovaný telecí hřbet se zeleninou

Maso telecího hřbetu je libové, křehké a samo o sobě velmi chutné. Dejte si ho v lahůdkové úpravě se zeleninou.

Losos pečený s rajčátky a chřestem

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, tak s přípravou dlouho neotálejte. Pečený s lososem a...

Thajské karí s chřestem

Záleží jen na vás, jak ostré jídlo chcete a snesete – podle toho dávkujte kari pastu...

Chřest tažený v másle a olivovém oleji

Opravdu čerstvý chřest chutná nejlíp ‚jen tak’. Tohle je recept pro ty, kterým se nechce dělat s holandskou...

Ricottové knedlíky

Tyhle knedlíky jsou podle dietoložky Karolíny Hlavaté ideální pro redukční diety.

Hrnkové špenátové knedlíky

Recept na tyhle knedlíky je z Lenčiny netradiční kuchařky Což takhle dát si špenát.

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Recept na tento, ale i jiné netradiční varianty knedlíku najdete v Hravé kuchařce Ilony Chovancové.

Máslové knedlíky

Máslový knedlík (nebo nok) je skvělý k lehkým jídlům, zelenině i rybám!

Bramborovošpaldové knedlíky

Hanka Zemanová, autorka biokuchařek, dává přednost nokům a zdravým variacím na knedlíky. „Běžný knedlík se samotný jíst...

Tvarohový knedlík podle Rettigové

„Tyhle knedlíky vařím místo bramborových, když nemám náladu vařit brambory. ,“ říká Darinka Sieglová. Recept našla v...

Houskový knedlík podle Milana Peška

Těsto zadělávejte dlouho – mělo by být hladké, nelepivé a zároveň hodně měkké. Hustota se upraví ještě při kynutí...

Polníčkový salát s vejci

Křupavý salát si můžete dát jako lehký předkrm, ale také jako přílohu k pečenému králíkovi.

Králík na hořčici

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.

Jemný krém zdobený jahodami

Cukr do pudinku dejte podle chuti. Počítejte však s tím, že až do krému přimícháte tvaroh, na sladkosti něco ztratí.

Ricottové lívance s pomerančem

V redakci se už dlouhodobě honíme za receptem na lívance bez droždí, které by byly nadýchané a zároveň pevné. A tohle...

Pepřová rozpečená ricotta

Kombinace ricotty s pažitkou, citronem a pepřem je návyková – během focení jsme pořád chodili uždibovat. Podávat...

Ricottové knedlíčky se špenátem

Jemnou chuť italských knedlíčků zvýrazní rajčatová salsa se sardelovými řezy.

Pohár se smetanou, amaretti a ostružinami

Chuť smetanového krému je opravdu silná a blíží se mascarpone. Tím ji také můžete nahradit, pokud se vám domácí výroba...

Vdolečky se smetanou

Ovládněte se a krém nebo mascarpone nepřislazujte. Se sladkým těstem totiž čistá smetanová chuť tvoří dokonalou...

Grilovaný čerstvý sýr s prosciuttem

Připravíte-li tuhle italskou sýrovou jednohubku jako občerstvení na party, budete hvězdou večírku!

Opékaný čerstvý sýr s citronem

Sýr připomíná známou fetu nebo sýr akawi, jen není tak slaný, proto jsme zvolili úpravu v řeckém stylu.

Bleskové grilované pizzy s čerstvým sýrem

Cuketu opečte jen krátce a bez podlévání, aby zůstala křupavá.

London particular

Název receptu odkazuje na proslulou londýnskou mlhu, protože tahle polévka je stejně hustá.

Dort Princezna

Měkký piškot, osvěžující ovoce, nadýchaná šlehačka a marcipán. Takhle málo stačí, abyste získali k zbláznění dobrý dort...

Domácí čerstvý sýr

Námahu spojenou se sháněním syřidla a investici do teploměru vám domácí sýr stokrát vynahradí.

Domácí smetanový sýr à la ricotta

Ricotta je lahodný italský sýr vyrobený ze syrovátky. Protože je jeho výroba poměrně složitá, zkuste náš recept na...

Smetanový krém

Britové tuhle specialitu jménem clotted cream vyrábějí mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní, vy si jeho obdobu...

Sypaný koláč s tvarohem

V sypaném koláči vznikne těsto až při pečení, kdy se spojí mouka a cukr s tvarohem. Hotovo máte během chvilky.

Litá bublanina s blumami

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba i jahody, třešně nebo...

Drobenkový koláč s ovocem

Jednoduchý a rychlý způsob, jak upéct drobenkový koláč přesně tak, aby chutnal jako od babičky.

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Klasickou buchtu oceníte k nedělní odpolední kávě i k pondělní snídani.

Jablkový závin z jogurtového těsta

Jablečný závin z extra křehkého těsta budete péct znovu a znovu…...
REKLAMA

Přidat komentář