0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italský zelný salát

Italský zelný salát

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 696 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 42 g
Tuky 54 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě.

Suroviny

zelí bílé 0.5
sůl 1 PL
na promnutí zelí
cibule červená 3 ks
střední
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
olivy zelené 3 PL
vypeckované
olivový olej extra panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
třtinový cukr 0.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka hrst
najemno pokrájená

1 Zelí nakrouhejte na co nejjemnější nudličky (odolejte ale pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti). Nudličky vsypte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte 30 minut odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2 Cibule rozkrájejte na výšku na osminky a rozdělte na vrstvy. Odkapaná sušená rajčata (bez nálevu) nakrájejte na nudličky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3 Olej, ocet a cukr prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a zálivkou přelijte salát. Promíchejte, opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte třeba ke grilovaným steakům.

 

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...

Obchod Apetit