0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italský zelný salát

Italský zelný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Italský zelný salát

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 696 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 42 g
Tuky 54 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě.

Suroviny

hlávky
sůl 1 PL
na promnutí zelí
cibule červená 3 ks
střední
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
olivy zelené 3 PL
vypeckované
olivový olej extra panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
třtinový cukr ½ PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka hrst
najemno pokrájená

Postup

1

Zelí nakrouhejte na co nejjemnější nudličky (odolejte ale pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti). Nudličky vsypte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte 30 minut odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2

Cibule rozkrájejte na výšku na osminky a rozdělte na vrstvy. Odkapaná sušená rajčata (bez nálevu) nakrájejte na nudličky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3

Olej, ocet a cukr prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a zálivkou přelijte salát. Promíchejte, opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte třeba ke grilovaným steakům.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč