0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italský zelný salát

Italský zelný salát

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 696 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 42 g
Tuky 54 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě.

Suroviny

zelí bílé 0.5
sůl 1 PL
na promnutí zelí
cibule červená 3 ks
střední
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
olivy zelené 3 PL
vypeckované
olivový olej extra panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
třtinový cukr 0.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka hrst
najemno pokrájená

1 Zelí nakrouhejte na co nejjemnější nudličky (odolejte ale pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti). Nudličky vsypte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte 30 minut odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2 Cibule rozkrájejte na výšku na osminky a rozdělte na vrstvy. Odkapaná sušená rajčata (bez nálevu) nakrájejte na nudličky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3 Olej, ocet a cukr prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a zálivkou přelijte salát. Promíchejte, opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte třeba ke grilovaným steakům.

 

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit