Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italský zelný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 20
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 44 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevný salát po italsku doporučujeme udělat na první grilovací party letošního roku. Z talíře zmizí okamžitě. Italský zelný salát se hodí především jako příloha, ale také jako lehká zeleninová svačina či ho můžete vyzkoušet jako náplň do sendvičů a tortill.

Suroviny

sůl 1 ČL
na promnutí zelí
střední
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
vypeckované
olivový olej panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
třtinový cukr ½ PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
najemno pokrájená

Postup

1

Zelí nakrouhejte na co nejjemnější nudličky (odolejte ale pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti). Nudličky vsypte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte 30 minut odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2

Cibule rozkrájejte na výšku na osminky a rozdělte na vrstvy. Odkapaná sušená rajčata (bez nálevu) nakrájejte na nudličky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3

Olej, ocet a cukr prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a zálivkou přelijte salát. Promíchejte, opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte třeba ke grilovaným steakům.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín