Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí smetanový sýr à la ricotta

Ricotta je lahodný italský sýr vyrobený ze syrovátky. Protože je jeho výroba poměrně složitá, zkuste náš recept na domácí sýr, který se jí (ač vyroben z mléka a smetany) podobá strukturou i chutí. Od chvíle, kdy jsme ho ochutnali, už nechceme jiný.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 1,5 l plnotučného čerstvého mléka
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička mořské soli
    • 4 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Vyložte cedník plátýnkem.

2 Mléko, smetanu a sůl zahřívejte za stálého míchání až k bodu varu. Pak vlijte citronovou šťávu, ztlumte plamen a míchejte ještě 2 minuty. Vypněte a nechte stát 5 minut.

3 Směs vlijte do cedníku a nechte při pokojové teplotě 1 hodinu vykapat. Vylijte odkapanou syrovátku. Ricottu ze síta dejte do plastové krabičky, neprodyšně uzavřete a uchovejte v chladničce. Z uvedeného množství vznikne 400 g ricotty, která vydrží 5 dní.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pepřová rozpečená ricotta

Ricottové knedlíčky se špenátem

Ricottové lívance s pomerančem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ricotta je syrovátkový nízkotučný sýr. Z uvedených surovin tedy nemůže vzniknout nic ani vzdáleně podobného ricottě. Leda tak velmi tučný tvaroh.

Přidat komentář