Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí smetanový sýr à la ricotta

Domácí smetanový sýr à la ricotta

4.3/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2276 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 94 g
Tuky 195 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricotta je lahodný italský sýr vyrobený ze syrovátky. Protože je jeho výroba poměrně složitá, zkuste náš recept na domácí sýr, který se jí (ač vyroben z mléka a smetany) podobá strukturou i chutí. Od chvíle, kdy jsme ho ochutnali, už nechceme jiný.

Suroviny

mléko 1,5 l
plnotučné
sůl mořská 1 ČL

Postup

1

Vyložte cedník plátýnkem.

2

Mléko, smetanu a sůl zahřívejte za stálého míchání až k bodu varu. Pak vlijte citronovou šťávu, ztlumte plamen a míchejte ještě 2 minuty. Vypněte a nechte stát 5 minut.

3

Směs vlijte do cedníku a nechte při pokojové teplotě 1 hodinu vykapat. Vylijte odkapanou syrovátku. Ricottu ze síta dejte do plastové krabičky, neprodyšně uzavřete a uchovejte v chladničce. Z uvedeného množství vznikne 400 g ricotty, která vydrží 5 dní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

12.04.2015 21:15

Ricotta je syrovátkový nízkotučný sýr. Z uvedených surovin tedy nemůže vzniknout nic ani vzdáleně podobného ricottě. Leda tak velmi tučný tvaroh.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...