postup:
já si vařím pudink den dopředu a to z toho důvodu aby mi krásně vychladl
-pudink vařím klasicky dle návodu na sáčku akorát místo jednoho dáme dva pudinky
-rozpustíme si tuk a vymažeme si plechy
-do hrnce dáme vodu,sůl,máslo a necháme vařit
-až se nám začne voda vařit a máslo máme rozpuštěný tak zasypeme moukou a řádně promícháme - odpalujeme těsto - 2-4 min.
-zapneme troubu na 220°C
-hotové těsto - ještě teplé - dáme do hnětače a postupně přidáváme vejce.postupně musíme z toho důvodu aby nám hmota neseřídla což by se stalo rychlým přidáváním vajec takže opatrně!
-hotovou hmotu dáme do sáčku s trubičkou a stříkáme na plech věnečky - velikost je čistě na nás,já stříkám malé
jemně postříkáme na plechu vodou, ale nemusíme
-vložíme do trouby a hlídáme přes sklo.jakmile trochu "povyskočí" (u mé trouby to trvá cca 1 minutu) tak pootevřu troubu,dám mezi dvířka vařečku a dopeču věnečky dozlatova.trouba se musí pootevřít z toho důvodu aby věnečky neklesly během pečení
-hotové věnečky necháme vychladnout,mezitím si připravíme krém
-pudink dáme do šlehače a necháme chvilku šlehat 1-2 minutky,potom přidáme máslo a šleháme cca 5 minut kdy nám krém krásně nabyde a zesvětlá
-těsně před koncem šleháním přidáme rum a krátce zamícháme
-hotové věnečky rozkrojíme
-věnečky plníme krémem a přiklopíme
-těsně před podáváním pocukruji a už mi jen zbývá popřát dobrou chuť.
Když plníme den druhý den- přikryjeme nenaplněné a nerozkrojené věnečky vlhkou utěrkou a ráno znova namočíme.. věnečky zůstanou vlhké
Suroviny
Porce
3
Suroviny
Porce
3
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 13365.67 kcal
- Bílkoviny 274.33 g
- Sacharidy 1068.33 g
- Tuky 847.67 g