Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Odpalované těsto - věnečky
Odpalované těsto - věnečky


< 30 min
0,0 (0x)

postup: já si vařím pudink den dopředu a to z toho důvodu aby mi krásně vychladl -pudink vařím klasicky dle návodu na sáčku akorát místo jednoho dáme dva pudinky -rozpustíme si tuk a vymažeme si plechy -do hrnce dáme vodu,sůl,máslo a necháme vařit -až se nám začne voda vařit a máslo máme rozpuštěný tak zasypeme moukou a řádně promícháme - odpalujeme těsto - 2-4 min. -zapneme troubu na 220°C -hotové těsto - ještě teplé - dáme do hnětače a postupně přidáváme vejce.postupně musíme z toho důvodu aby nám hmota neseřídla což by se stalo rychlým přidáváním vajec takže opatrně! -hotovou hmotu dáme do sáčku s trubičkou a stříkáme na plech věnečky - velikost je čistě na nás,já stříkám malé jemně postříkáme na plechu vodou, ale nemusíme -vložíme do trouby a hlídáme přes sklo.jakmile trochu "povyskočí" (u mé trouby to trvá cca 1 minutu) tak pootevřu troubu,dám mezi dvířka vařečku a dopeču věnečky dozlatova.trouba se musí pootevřít z toho důvodu aby věnečky neklesly během pečení -hotové věnečky necháme vychladnout,mezitím si připravíme krém -pudink dáme do šlehače a necháme chvilku šlehat 1-2 minutky,potom přidáme máslo a šleháme cca 5 minut kdy nám krém krásně nabyde a zesvětlá -těsně před koncem šleháním přidáme rum a krátce zamícháme -hotové věnečky rozkrojíme -věnečky plníme krémem a přiklopíme -těsně před podáváním pocukruji a už mi jen zbývá popřát dobrou chuť. Když plníme den druhý den- přikryjeme nenaplněné a nerozkrojené věnečky vlhkou utěrkou a ráno znova namočíme.. věnečky zůstanou vlhké


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

3

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

3

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 13365.67 kcal
  • Bílkoviny 274.33 g
  • Sacharidy 1068.33 g
  • Tuky 847.67 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt