Když do dipu zapojíte jogurt a křupavou čerstvou zeleninu (můžete ji obměňovat podle sezony) a smažené lupínky vyměníte za opečené chlebové placky, mlsání se rázem změní ve zdravou svačinku nebo lehkou večeři.
Suroviny
1Předehřejte troubu na 180°C. Z ředkviček odstraňte nať, je-li pěkná, můžete ji použít na ozdobení, případně nakrájet do dipu. Všechny ředkvičky i listy důkladně omyjte.
2Bulvičky nakrájejte na sirky a smíchejte je s jogurtem, česnekem, mátou nebo meduňkou, citronovou šťávou a mletým koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete. Zakryjte a dejte na 10 minut odležet do chladničky, aby se chuti prolnuly.
3Chleby pita lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dokřupava a dozlatova. Vyjměte je z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte s dipem.
NĚCO NAVÍC
Dip můžete podávat také s celými ředkvičkami, řapíkatým celerem a mladými mrkvičkami.