Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 206 g
Tuky 20 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Když do dipu zapojíte jogurt a křupavou čerstvou zeleninu (můžete ji obměňovat podle sezony) a smažené lupínky vyměníte za opečené chlebové placky, mlsání se rázem změní ve zdravou svačinku nebo lehkou večeři.

Suroviny

ředkvičky svazek
jogurt řeckého typu 200 g
lze nahradit hustým smetanovým jogurtem
česnek 1 stroužek
malý, utřený
máta 2 PL
nadrobno nakrájená, lze nahradit meduňkou + na ozdobení (nemusí být)
citronová štáva 2 ČL
koriandr 0.5 ČL
mletý (semen)
pita 4 ks
každý nakrájený na 8 trojúhelníčků
olivový olej
vločková mořská sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Předehřejte troubu na 180°C. Z ředkviček odstraňte nať, je-li pěkná, můžete ji použít na ozdobení, případně nakrájet do dipu. Všechny ředkvičky i listy důkladně omyjte.

2 Bulvičky nakrájejte na sirky a smíchejte je s jogurtem, česnekem, mátou nebo meduňkou, citronovou šťávou a mletým koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete. Zakryjte a dejte na 10 minut odležet do chladničky, aby se chuti prolnuly.

3 Chleby pita lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dokřupava a dozlatova. Vyjměte je z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte s dipem.
 
NĚCO NAVÍC
Dip můžete podávat také s celými ředkvičkami, řapíkatým celerem a mladými mrkvičkami.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit