Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 206 g
Tuky 20 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když do dipu zapojíte jogurt a křupavou čerstvou zeleninu (můžete ji obměňovat podle sezony) a smažené lupínky vyměníte za opečené chlebové placky, mlsání se rázem změní ve zdravou svačinku nebo lehkou večeři.

Suroviny

ředkvičky svazek
jogurt řeckého typu 200 g
lze nahradit hustým smetanovým jogurtem
česnek 1 stroužek
malý, utřený
máta 2 PL
nadrobno nakrájená, lze nahradit meduňkou + na ozdobení (nemusí být)
citronová štáva 2 ČL
koriandr 0.5 ČL
mletý (semen)
pita 4 ks
každý nakrájený na 8 trojúhelníčků
olivový olej
vločková mořská sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Předehřejte troubu na 180°C. Z ředkviček odstraňte nať, je-li pěkná, můžete ji použít na ozdobení, případně nakrájet do dipu. Všechny ředkvičky i listy důkladně omyjte.

2 Bulvičky nakrájejte na sirky a smíchejte je s jogurtem, česnekem, mátou nebo meduňkou, citronovou šťávou a mletým koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete. Zakryjte a dejte na 10 minut odležet do chladničky, aby se chuti prolnuly.

3 Chleby pita lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dokřupava a dozlatova. Vyjměte je z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte s dipem.
 
NĚCO NAVÍC
Dip můžete podávat také s celými ředkvičkami, řapíkatým celerem a mladými mrkvičkami.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit