0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 206 g
Tuky 20 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do dipu zapojíte jogurt a křupavou čerstvou zeleninu (můžete ji obměňovat podle sezony) a smažené lupínky vyměníte za opečené chlebové placky, mlsání se rázem změní ve zdravou svačinku nebo lehkou večeři.

Suroviny

ředkvičky svazek
jogurt řeckého typu 200 g
lze nahradit hustým smetanovým jogurtem
česnek 1 stroužek
malý, utřený
máta 2 PL
nadrobno nakrájená, lze nahradit meduňkou + na ozdobení (nemusí být)
citronová štáva 2 ČL
koriandr čerstvý 0.5 ČL
mletý (semen)
pita 4 ks
každý nakrájený na 8 trojúhelníčků
olivový olej
sůl
vločková
pepř
čerstvě mletý

1Předehřejte troubu na 180°C. Z ředkviček odstraňte nať, je-li pěkná, můžete ji použít na ozdobení, případně nakrájet do dipu. Všechny ředkvičky i listy důkladně omyjte.

2Bulvičky nakrájejte na sirky a smíchejte je s jogurtem, česnekem, mátou nebo meduňkou, citronovou šťávou a mletým koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete. Zakryjte a dejte na 10 minut odležet do chladničky, aby se chuti prolnuly.

3Chleby pita lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dokřupava a dozlatova. Vyjměte je z trouby a nechte trochu vychladnout. Podávejte s dipem.
 
NĚCO NAVÍC
Dip můžete podávat také s celými ředkvičkami, řapíkatým celerem a mladými mrkvičkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit