Suroviny
Na korpus
vejce
2
ks
krystalový cukr
1
hrnek
olej
½
mouka pšeničná polohrubá
1
hrnek
mouka pšeničná hladká
1
hrnek
máslo
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
levandule
3
PL
Na krém
smetana ke šlehání
1
kelímek
½
kelímek
bílý jogurt velký, např. Hollandia
vanilkový cukr
1
levandule
máta
Všechny ingredience na dortový korpus smícháme a mixérem vyšleháme do tekutého těsta. Vlijeme do formy a dáme do trouby péct (studená trouba, 180°C, cca 60 min). --- Ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem, pak zašleháme jogurt. Ozdobíme dort (já zdobím pouze na povrchu, ale dort lze i proříznout a část krému dát dovnitř). --- Ozdobíme dle fantasie malinami, levandulí a mátou.