0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1 / 5. Počet hodnocení: 31
Do 20 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2997 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 423 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní dezert s vůní pomerančů.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
lze nahradit i polohrubou
mouka špaldová hladká 1 PL
celozrnná, plus lžička navíc
jedlá soda 2 ČL
sůl 0.5
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
podmáslí 250 ml
krupicový cukr 180 g
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná z bio citronu
pomerančová marmeláda 4 PL
(jsou-li v ní větší kousky ovoce, promixujte ji)
vejce 2 ks
pokojová teplota
máslo 90 g
rozpuštěné a vychládlé
pomerančový likér 3 PL
Cointreau nebo jiný
citronová štáva 1 ČL
čokoládový krém
nutela, k podávání

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C.

2

V misce důkladně smíchejte obě mouky, sodu, sůl a prášek do pečiva.

3

Tyčovým mixérem nebo v robotu zpracujte dohladka podmáslí, cukr, citronovou kůru a marmeládu.

4

Setřete dolů hmotu ze stěn nádoby, přidejte vejce, máslo, likér a citronovou šťávu. Krátce zpracujte dohladka.

5

Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.

6

Těstem naplňte formičky/košíčky a pečte 20 minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené popraskané vršky.

Zapíchnutá špejle by měla vyjít s jedním dvěma vlhkými drobečky.

NĚCO NAVÍC
S marmeládami, džemy i s různými pyré a rosoly můžete v podstatě po libosti experimentovat. Stačí přitom dodržet alespoň přibližně poměry surovin uvedené v našich receptech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit