Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2997 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 423 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní dezert s vůní pomerančů.

Suroviny

lze nahradit i polohrubou
mouka špaldová hladká 1 PL
celozrnná, plus lžička navíc
sůl ½
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
nastrouhaná z bio citronu
pomerančová marmeláda 4 PL
(jsou-li v ní větší kousky ovoce, promixujte ji)
vejce 2 ks
pokojová teplota
rozpuštěné a vychládlé
pomerančový likér 3 PL
Cointreau nebo jiný
čokoládový krém
nutela, k podávání

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C.

2

V misce důkladně smíchejte obě mouky, sodu, sůl a prášek do pečiva.

3

Tyčovým mixérem nebo v robotu zpracujte dohladka podmáslí, cukr, citronovou kůru a marmeládu.

4

Setřete dolů hmotu ze stěn nádoby, přidejte vejce, máslo, likér a citronovou šťávu. Krátce zpracujte dohladka.

5

Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.

6

Těstem naplňte formičky/košíčky a pečte 20 minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené popraskané vršky.

Zapíchnutá špejle by měla vyjít s jedním dvěma vlhkými drobečky.

NĚCO NAVÍC
S marmeládami, džemy i s různými pyré a rosoly můžete v podstatě po libosti experimentovat. Stačí přitom dodržet alespoň přibližně poměry surovin uvedené v našich receptech.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín