0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1 / 5. Počet hodnocení: 31
Do 20 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2997 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 423 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní dezert s vůní pomerančů.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
lze nahradit i polohrubou
mouka špaldová hladká 1 PL
celozrnná, plus lžička navíc
jedlá soda 2 ČL
sůl 0.5
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
podmáslí 250 ml
krupicový cukr 180 g
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná z bio citronu
pomerančová marmeláda 4 PL
(jsou-li v ní větší kousky ovoce, promixujte ji)
vejce 2 ks
pokojová teplota
máslo 90 g
rozpuštěné a vychládlé
pomerančový likér 3 PL
Cointreau nebo jiný
citronová štáva 1 ČL
čokoládový krém
nutela, k podávání

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C.

2

V misce důkladně smíchejte obě mouky, sodu, sůl a prášek do pečiva.

3

Tyčovým mixérem nebo v robotu zpracujte dohladka podmáslí, cukr, citronovou kůru a marmeládu.

4

Setřete dolů hmotu ze stěn nádoby, přidejte vejce, máslo, likér a citronovou šťávu. Krátce zpracujte dohladka.

5

Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.

6

Těstem naplňte formičky/košíčky a pečte 20 minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené popraskané vršky.

Zapíchnutá špejle by měla vyjít s jedním dvěma vlhkými drobečky.

NĚCO NAVÍC
S marmeládami, džemy i s různými pyré a rosoly můžete v podstatě po libosti experimentovat. Stačí přitom dodržet alespoň přibližně poměry surovin uvedené v našich receptech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit