0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový fondán
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 182 g
Tuky 189 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak doma dlouho ležet ladem nebude! Božský čokoládový fondán je dezert, který uspokojí i ty největší milovníky čokoládové chuti.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
máslo 60 g
+ na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
smetana ke šlehání 65 ml
káva instantní 20 ml
vejce 3 ks
menší
mouka pšeničná hladká 2 PL
prosátá

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 150 °C.

2

Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká.

3

Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku spojte, pak přidejte čokoládovou směs opatrně promíchejte.

4

Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky.

5

Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.

6

Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.

Související články

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
Naučte se domácí čokoládové pralinky
  • Zajímavosti

Naučte se domácí čokoládové pralinky

Společně s kuchařem Michalem Nevtípilem si vlastnoručně vyrobíte čokoládové pralinky, které si jako vzpomínku na kurz odnesete domů v dárkové krabičce. Dozvíte se, jak vybírat čokoládu a jak ji pro výrobu pralinek upravit. Naučíte se...
KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?
  • Kvízy

KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?

Čokoláda na jazyku přináší radost mnoha lidem. Nemůžeme sice mluvit za všechny, ale na mléčnou, hořkou či bílou čokoládu určitě utáhnete většinu populace. Může mít podobu tabulky – s náplní nebo s ořechy – pralinek či horkého hřejivého...
Čokoláda – hotové blaho
  • ARCHIV / nepridavat nove

Čokoláda – hotové blaho

Bez čokolády se neobejde žádný cukrář a přiznejme si na rovinu, její svůdné chuti odolá málokdo. Vyrábí se z kakaových bobů, které se po vysušení opraží a melou na řídkou kaši plnou kakaového másla. To se oddělí a poté zpracuje na kakaový...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit