Čokoládový fondán

Čokoládový fondán

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 182 g
Tuky 189 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak vám doma dlouho ležet nebude!

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
máslo 60 g
+ na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
smetana ke šlehání 65 ml
káva 20 ml
instantní
vejce 3 ks
menší
mouka pšeničná hladká 2 PL
prosátá

Troubu předehřejte na 150 °C. Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká. Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku a spojte, pak přidejte čokoládovou směs a opatrně promíchejte.

Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky. Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.

Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit