Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak doma dlouho ležet ladem nebude! Božský čokoládový fondán je dezert, který uspokojí i ty největší milovníky čokoládové chuti.
Suroviny
Postup
1 Troubu předehřejte na 150 °C.
Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká.
Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku spojte, pak přidejte čokoládovou směs opatrně promíchejte.
Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky.
Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.
Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )