Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový fondán
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 182 g
Tuky 189 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládová bomba! Dávkujte po malých kouscích, ale i tak doma dlouho ležet ladem nebude! Božský čokoládový fondán je dezert, který uspokojí i ty největší milovníky čokoládové chuti.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
+ na vymazání formy
třtinový cukr 100 g
káva instantní 20 ml
vejce 3 ks
menší

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 150 °C.

2

Čokoládu, máslo, cukr, šlehačku a kávu dejte do středně velkého hrnce a na co nejnižším stupni vše zahřívejte. Směsí míchejte, dokud se krásně nespojí a není hebká a hladká.

3

Do jiné mísy rozklepněte vajíčka, přisypte k nim mouku spojte, pak přidejte čokoládovou směs opatrně promíchejte.

4

Vlijte do lehce vymazané pravoúhlé formy o rozměrech 7 × 15 centimetrů, vyložené pečicím papírem. Formu postavte do hlubšího pekáčku s takovým množstvím vroucí vody, aby sahala do poloviny její výšky.

5

Pečte zhruba půl hodiny. Těsto fondánu by mělo být i po upečení krásně vláčné a táhlé.

6

Fondán i s formou přeneste do ledničky a nechte jej úplně vychladnout. Vyklopte a nakrájejte na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...