Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečená roláda z esíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4499 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 432 g
Tuky 277 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená roláda z esíček je rafinovaný dezert. Vypadá, že zabere příliš práce, ovšem opak je pravdou. Jeden den připravíte, a druhý už jen vyndáte z lednice, nakrájíte na řezy a podáváte. Nepečená roláda, kterou zvládne opravdu každý!

Suroviny

Na těsto
sušenky 2 bal
Esíčka
máslo 120 g
rozehřáté
kakao 2 PL
rum 2 PL
káva 1 PL
silná, překapávaná
+ k poprášení pracovní plochy
Na krém
máslo 125 g

Postup

1

Sušenky pomelte v masovém strojku nebo rozmixujte. ­Vmíchejte máslo, kakao, rum, kávu a cukr a vypracujte těsto. Na cukrem poprášené ploše nebo fólii rozválejte na plát.

2

Teď připravte náplň: změklé máslo utřete s cukrem a žloutkem, dochuťte vanilinovým cukrem.

3

Náplní potřete těsto, opatrně stočte do rolády a do druhého dne nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním krájejte na řezy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

02.12.2009 11:29
Náplň z jen z vyšlehaného másla je nic moc (mě moc nechutná) lepší by bylo máslo+salko.
13.10.2009 23:19
nevim, kde se stala chyba, ale testo se rozpadalo a o nejakem rolovani nemohla byt ani rec..takze jsem pulku testa namackala do formy a potrela kremem a opatrne namackala zbytek testa navrch..uvidime jak bude chutnat.
06.03.2009 15:34
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...