Malinový tvarohový dort

Malinový tvarohový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (63)
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6871 kcal
Bílkoviny 957 g
Cukr 252 g
Tuky 218 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne...

Suroviny

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový́ základ
mražené maliny 600 g
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
krupicový cukr 150 g
citronová štáva 1 PL
tvaroh 500 g
ve vaničce
želatina 10
smetana ke šlehání 500 ml
červené malinové barvivo nemusí být
maliny
na ozdobení
máta
lístky na ozdobení
moučkový cukr
na ozdobení

1 Mražené maliny na náplň vsypte do cedníku, zavěste nad misku a nechte povolit (šťávu, kterou maliny pustí, nevylévejte!).

2 Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Želatinu namočte na 10 minut do vody, až změkne. Mezitím vidličkou rozmačkejte povolené maliny. Odkapanou šťávu z malin ohřejte (stačí cca 4 lžíce). Odstavte a postupně přidejte vymačkané plátky želatiny a míchejte je do rozpuštění.

3 Rozmačkané maliny smíchejte s tvarohovým krémem. Pokud chcete dosáhnout růžové barvy jako na fotce, přidejte pár kapek barviva. V několika lžících krému rozmíchejte želatinu a pak ji postupně zapracujte do zbytku krému s tvarohem a malinami.

4 Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Vyšlehejte dotuha šlehačku a pevný sníh z bílků. Obojí pak vmíchejte do krému. Směs rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.

5 Pak odstraňte boky formy, dort ozdobte mátou a malinami a pocukrujte.

CHYTRÉ RADY NAVÍC:

  • Ze 150 g hladké mouky, 100 g studeného másla, 50 g krupicového cukru, špetky soli a strouhané kůry z 1/2 biocitronu zpracujte těsto. Vyválejte ho na plát a vyložte jím dno dortové formy. Pečte 10 minut při 200 °C.
  • Na sušenkový základ promixujte 125 g sušenek s 50 g másla. Upěchujte do formy vyložené pečicím papírem.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit