Originál vídeňský štrúdl

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Originál vídeňský štrúdl

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Více než hodinu

Suroviny

mouka 200 g
sůl špetka
voda 100 ml
olej 2 PL
strouhanka
sladká
pečivo 100 g
máslové
máslo 50 g
Na náplň
skořicový cukr 140 g
rozinky 170 g
citronová štáva
jablka 1 kg
rum
Přísady na těsto smícháme, vytvoříme těsto, které potřeme olejem a necháme odpočívat v teple pod nahřátým hrncem cca 30 minut. Máslo na strouhanku zahřejeme na pánvi a opečeme na něm rozdrobené sladké pečivo. Těsto rozválíme a pak pomocí rukou vytáhneme na co nejtenčí plát. Pokropíme těsto rozehřátým máslem, posypeme sladkou strouhankou, poklademe jablečnou náplní a opatrně zarolujeme. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Obchod Apetit