Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Originál vídeňský štrúdl

Popis receptu: 
recept z Café Museum
Autor: Iveta Juranová
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250g mouky, špetka soli, 1 vejce, 100ml vody, 2 lžice oleje sladká strouhanka: 100g máslového pečiva, 50g másla náplň: 140g skořicového cukru, 170g rozinek, citronová šťáva, 1kg jablek, trochu rumu

Příprava jídla

Přísady na těsto smícháme, vytvoříme těsto, které potřeme olejem a necháme odpočívat v teple pod nahřátým hrncem cca 30 minut. Máslo na strouhanku zahřejeme na pánvi a opečeme na něm rozdrobené sladké pečivo. Těsto rozválíme a pak pomocí rukou vytáhneme na co nejtenčí plát. Pokropíme těsto rozehřátým máslem, posypeme sladkou strouhankou, poklademe jablečnou náplní a opatrně zarolujeme. Pečeme ve vyhřáté troubě.
REKLAMA

Přidat komentář