Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zlaté brambůrky

Dokonalou zlatou barvu a křupavou kůrčičku zaručí sádlo (kachní, husí nebo vepřové). Brambory se upečou i v méně rozpálené troubě, ale vysoká teplota jim svědčí víc. Proto je radíme (do)péct, zatímco hotová krůta odpočívá před podáváním.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1–1 a 1⁄4 hodiny
P
Zelenina

Ingredience

    • 2 a 1/4 kg brambor, oloupaných a nakrájených na stejnoměrné kousky (přibližně o 6cm hraně)
    • asi 300 g sádla nebo rostlinného oleje
    • hrubou mořskou sůl
    • případně pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Brambory vložte do velkého hrnce s osolenou vodou a vařte je osm minut. Důkladně je slijte – pevně přidržte pokličku a na závěr celým hrncem ještě pořádně zatřeste. Díky tomu budou brambory na povrchu střapaté, a to zaručí křupavou kůrku.

2. Mezitím dejte sádlo nebo tuk do velkého a těžkého pekáče a nechte ho v troubě pořádně rozehřát. Opatrně do něj vkládejte brambory; ještě je poválejte, aby se dokonale omastily. Pečte 1 až 1 a 1⁄4 hodiny a jednou nebo dvakrát je otočte. 3. Až budou brambory pěkně křupavé a zevnitř měkké, vyjměte je. Před podáváním je důkladně posolte, případně opepřete.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.58

Přidat komentář