Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené škvarkové brambory

Všechno dozlatova
Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Z plechu Česká

Ingredience

    • 1 kg drobných brambor
    • 250 g pěkných škvarků
    • 2 pórky, nakrájené na plátky
    • 1 lžíce sádla nebo olivového oleje
    • mořská sůl a hrubě drcený pepř
    • 1 lžíce bílého vinného octa

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 230 °C. Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 12 minut téměř doměkka. Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut. Brambory sceďte a podélně rozkrojte napůl. Přidejte škvarky s pórkem, ocet, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

2 Rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 40 minut dozlatova.

TIPY & TRIKY
  • Velmi lahodné jsou škvarky z přeštických čuníků. Pokud na ně někde narazíte, nakupte jich hromadu – zmizí během chvilky! Prodává je například řezník Kšána na pražském Břevnově.
  • V supermarketu doporučujeme sáhnout po balených maďarských (uherských) škvarcích.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí škvarky

Francouzské škvarky rillettes

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Pivní chléb s domácími škvarky

Škvarkové placky podle Václava Friče

Škvarkoví šneci se zelím

REKLAMA

Přidat komentář