Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené škvarkové brambory
Zapečené škvarkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené škvarkové brambory

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3028 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 204 g
Tuky 213 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Škvarky jsou výborné teplé samotné nebo se sádlem na rozpečeném chlebu. Ovšem zkoušeli jste je zapéct dozlatova s bramborami a pórkem? Tak jednoduché a tak skvělé!

Suroviny

drobné
pěkné
pórek 2 ks
na plátky
lze nahradit olivovým olejem
sůl mořská
pepř
hrubě drcený
vinný ocet bílý 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C.

2

Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 12 minut téměř doměkka.

3

Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut.

4

Brambory sceďte a podélně rozkrojte napůl. Přidejte škvarky s pórkem, ocet, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

5

Rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 40 minut dozlatova.

TIPY & TRIKY

  • Velmi lahodné jsou škvarky z přeštických čuníků. Pokud na ně někde narazíte, nakupte jich hromadu – zmizí během chvilky! 
  • V supermarketu doporučujeme sáhnout po balených maďarských (uherských) škvarcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...