Škvarky jsou výborné teplé samotné nebo se sádlem na rozpečeném chlebu. Ovšem zkoušeli jste je zapéct dozlatova s bramborami a pórkem? Tak jednoduché a tak skvělé!
Suroviny
brambory
1
kg
drobné
vepřové škvarky
250
g
pěkné
pórek
2
ks
na plátky
sádlo
1
PL
lze nahradit olivovým olejem
sůl mořská
pepř
hrubě drcený
vinný ocet bílý
1
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 230 °C.
2
Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 12 minut téměř doměkka.
3
Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut.
4
Brambory sceďte a podélně rozkrojte napůl. Přidejte škvarky s pórkem, ocet, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.
5
Rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 40 minut dozlatova.
TIPY & TRIKY
- Velmi lahodné jsou škvarky z přeštických čuníků. Pokud na ně někde narazíte, nakupte jich hromadu – zmizí během chvilky!
- V supermarketu doporučujeme sáhnout po balených maďarských (uherských) škvarcích.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pochoutky ze škvarků: 17 ověřených receptů(17 receptů)