Zapečené škvarkové brambory

Zapečené škvarkové brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3028 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 204 g
Tuky 213 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Všechno dozlatova

Suroviny

brambory 1 kg
drobné
škvarky 250 g
pěkné
pórek 2 ks
na plátky
sádlo 1 PL
lze nahradit olivovým olejem
sůl mořská
pepř
hrubě drcený
vinný ocet bílý 1 PL
1 Troubu předehřejte na 230 °C. Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 12 minut téměř doměkka. Na sádle opékejte škvarky a pórek asi 5 minut. Brambory sceďte a podélně rozkrojte napůl. Přidejte škvarky s pórkem, ocet, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

2 Rozprostřete na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 40 minut dozlatova.

TIPY & TRIKY
  • Velmi lahodné jsou škvarky z přeštických čuníků. Pokud na ně někde narazíte, nakupte jich hromadu – zmizí během chvilky! Prodává je například řezník Kšána na pražském Břevnově.
  • V supermarketu doporučujeme sáhnout po balených maďarských (uherských) škvarcích.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit