Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový sorbet

Lehounká zmrzlina je dokonalou tečkou za svátečním hodováním. Pokud máte chuť, klidně do sorbetu přidejte vodku!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: několik hodin
P
Zmrzlina Francouzská

Ingredience

    • 6 velkých citronů
    • 250 g krupicového cukru
    • med na pokapání a lístky máty na ozdobu

Příprava jídla

1. Citrony pečlivě omyjte, ostrouhejte z nich kůru a potom vymačkejte šťávu. Cukr na mírném ohni rozpusťte v litru vody. Pak hrnec odstavte a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu. Nechte trochu vychladnout.

2. Po půlhodině základ na sorbet přeceďte přes sítko a uložte do mrazáku (pokud nemáte moc času, vyplatí se nalít sorbet do igelitových sáčků – zmrzne rychleji). Každou půlhodinu zamíchejte. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. Servírujte ozdobené mátou a pokapané medem.

Výlet do Historie
Za existenci sorbetu vděčíme Arabům, kteří se usadili na Sicílii. Známí milovníci sladkostí posílali svoje otroky na Etnu pro sníh a ten pak míchali s vynikající sicilskou citronovou šťávou a cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojúhelníčky s uzeným lososem

Plněné brambůrky

Polévka vichyssoise

Špízy z kuřecích prsíček

Kuličky z vinné klobásy

Bramborový salát s kari

Pomerančový brandy krém

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.69
Obrazek uzivatele
Můžu to dát i do zmrzlinovače? Děkuji.
Obrazek uzivatele
V redakci jsme to probrali a naznali jsme, že by to neměl být problém. Možná vám zmrzlinovač nažene do sorbetu trochu vzduchu navíc (v závislosti na přístroji), ale neměl by to být výrazný problém :-)! Takže směle do toho!

Přidat komentář