Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

ryba 1 kg
dobře očištěná, bez šupin, hlava bez očí a žaber
voda 2.75 l
zelenina 15
mrkev, petržel, celer, pórek
cibule 8
sůl
bobkový list 2 ks
pepř 15
nové koření 6
tymián
máslo
Dobře očištěnou rybu dáme do studené vody, přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a koření, přivedeme do varu a mírně vaříme /necháme táhnout, t.j. že sotva vaří/ 1/2 - 3/4 hod. Jikry nebo mlíčí vaříme zvlášť - jen asi 5 minut. Zvlášť osmahneme na 6 dkg másla na malé kostičky nakrájenou /ne nastrouhanou/ zeleninu /mrkev, cibuli, celer a pór/, přidáme mouku, lehce osmahneme, aby mouka nezhnědla a pak zalejeme čistým rybím vývarem a povaříme tak 10 minut. Přidáme obrané a vykostěné rybí maso a jikry nebo mlíčí. Ochutíme - solí, vegetou, špetkou pepře, špetkou tymiánu nebo rozemnout lístek šalvěje. Nakonec přidáme čerstvou petrželku, malý oříšek čerstvého másla na vůni a podáváme s houskovými krutonky.

Obchod Apetit