Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rybí polévka

Popis receptu: 
podle maminky
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kg ryby /dobře očištěné, bez šupin, hlava bez očí a bez žaber/ 2 3/4 l vody 15 dkg zeleniny - mrkev, petržel, celer, pórek 8 dkg cibule sůl bobkový list 2-3 ks 15 kuliček pepře 6 kuliček nové koření tymián máslo

Příprava jídla

Dobře očištěnou rybu dáme do studené vody, přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a koření, přivedeme do varu a mírně vaříme /necháme táhnout, t.j. že sotva vaří/ 1/2 - 3/4 hod. Jikry nebo mlíčí vaříme zvlášť - jen asi 5 minut. Zvlášť osmahneme na 6 dkg másla na malé kostičky nakrájenou /ne nastrouhanou/ zeleninu /mrkev, cibuli, celer a pór/, přidáme mouku, lehce osmahneme, aby mouka nezhnědla a pak zalejeme čistým rybím vývarem a povaříme tak 10 minut. Přidáme obrané a vykostěné rybí maso a jikry nebo mlíčí. Ochutíme - solí, vegetou, špetkou pepře, špetkou tymiánu nebo rozemnout lístek šalvěje. Nakonec přidáme čerstvou petrželku, malý oříšek čerstvého másla na vůni a podáváme s houskovými krutonky.
REKLAMA

Přidat komentář