Rybí polévka

Rybí polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Suroviny

cibule 1 ks
větší
řapíkatý celer 2 ks
mrkev 2 ks
velká
brambory 2 ks
velké
paprika žlutá 1 ks
fazolky zelené 150 g
rajčata 1
nakládaná
ryba 600 g
bez kůže, bez kostiček
vývar 900 ml
koření
tymián, bobkový list, tabasco, petržel
sůl
pepř

1. Zeleninu, kromě fazolek, očistěte a nakrájejte na větší kousky. Na olivovém oleji restujte cibuli a řapíkatý celer asi 6 minut, až zelenina změkne. Přidejte mrkev, brambory, papriku a bylinky, a restujte 5 minut, až zelenina začne zlátnout. Přidejte rajčata a zalijte vývarem. Přikryjte a vařte asi 7 minut, až zelenina napůl změkne. Teď přidejte zelené fazole a nechte vařit další 3 minuty.

2. Ochutnejte, a pokud chcete, přidejte Tabasco. Rybí filety lehce osolte a opepřete a položte na polévku. Zakryjte a nechte rybu dusit asi 4 minuty, až ryba zbělá a bude uvařená do středu. Pomocí lžíce jemně rozdělte rybu na větší kousky. Polévku podávejte s hrstí nasekané petrželky.

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit