Suroviny
cibule
1
ks
větší
řapíkatý celer
2
ks
mrkev
2
ks
velká
brambory
2
ks
velké
paprika žlutá
1
ks
fazolky zelené
150
g
rajče
1
nakládaná
ryba
600
g
bez kůže, bez kostiček
vývar
900
ml
koření
tymián, bobkový list, tabasco, petržel
sůl
pepř
Postup
1
Zeleninu, kromě fazolek, očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2
Na olivovém oleji restujte cibuli a řapíkatý celer asi 6 minut, až zelenina změkne.
3
Přidejte mrkev, brambory, papriku a bylinky, a restujte 5 minut, až zelenina začne zlátnout.
4
Přidejte rajčata a zalijte vývarem. Přikryjte a vařte asi 7 minut, až zelenina napůl změkne.
5
Teď přidejte zelené fazole a nechte vařit další 3 minuty.
6
Ochutnejte, a pokud chcete, přidejte Tabasco.
7
Rybí filety lehce osolte a opepřete a položte na polévku. Zakryjte a nechte rybu dusit asi 4 minuty, až ryba zbělá a bude uvařená do středu.
8
Pomocí lžíce jemně rozdělte rybu na větší kousky.
Polévku podávejte s hrstí nasekané petrželky.