0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vločková polévka

Vločková polévka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vločková polévka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1310 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 78 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá blesková polévka, která voní po oříšcích. Nepotřebujete kvůli ní letět na nákup a přesto s ní vyčarujete skvělý oběd nebo přesnídávku

Suroviny

máslo 75 g
cibule 1 ks
vejce 2 ks
bujon 1 kostka
sůl
pepř
pažitka
nebo petrželka

Postup

1

V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.

2

V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.

3

Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Kamila Hrbáčková

opravdu povedená polévka,celá rodina ji slupla na posezení!! připomnělo mi to školní léta :-) (v naší školní jídelně totiž vařili božsky!)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč