Dokonalá blesková polévka, která voní po oříšcích. Nepotřebujete kvůli ní letět na nákup a přesto s ní vyčarujete skvělý oběd nebo přesnídávku
Suroviny
máslo
75
g
cibule
1
ks
ovesné vločky
100
g
vejce
2
ks
bujon
1
kostka
sůl
pepř
pažitka
nebo petrželka
Postup
1
V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.
2
V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.
3
Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.
Komentáře
Kamila Hrbáčková
08.01.2010 17:55
prima