0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vločková polévka

Vločková polévka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vločková polévka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 49
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1310 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 78 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá blesková polévka, která voní po oříšcích. Nepotřebujete kvůli ní letět na nákup a přesto s ní vyčarujete skvělý oběd nebo přesnídávku

Suroviny

máslo 75 g
cibule 1 ks
ovesné vločky 100 g
vejce 2 ks
bujon 1 kostka
sůl
pepř
pažitka
nebo petrželka

Postup

1

V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.

2

V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.

3

Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.

Související články

Opravdový domácí vývar
  • Zajímavosti

Opravdový domácí vývar

„Taky nejsem žádný hrdina. I já mám za sebou osobní vývarovou historii. Na začátku stál bujon v kostce. Nejdříve ten obyčejný, pak bio a nakonec i ten vytlačil vývar opravdový. Všichni, co si to už vyzkoušeli, potvrdí, že jedině s domácím...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Kamila Hrbáčková

opravdu povedená polévka,celá rodina ji slupla na posezení!! připomnělo mi to školní léta :-) (v naší školní jídelně totiž vařili božsky!)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit