Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vločková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 58
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1310 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 78 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá blesková vločková polévka, která voní po oříšcích. Nepotřebujete kvůli ní letět na nákup, a přesto s ní vyčarujete skvělý oběd nebo svačinu. Polévka z ovesných vloček je až neuvěřitelně jednoduchá a určitě ji rádi zařadíte do svého polévkového repertoáru.

Suroviny

vejce 2 ks
bujon 1 kostka
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nebo petrželka, najemno

Postup

1

V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.

2

V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.

3

Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

08.01.2010 17:55
opravdu povedená polévka,celá rodina ji slupla na posezení!! připomnělo mi to školní léta :-) (v naší školní jídelně totiž vařili božsky!)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...