Vločková polévka

Vločková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (42)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1310 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 78 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá blesková polévka, která voní po oříšcích. Nepotřebujete kvůli ní letět na nákup a přesto s ní vyčarujete skvělý oběd nebo přesnídávku

Suroviny

máslo 75 g
cibule 1 ks
ovesné vločky 100 g
vejce 2 ks
bujon 1 kostka
sůl
pepř
pažitka
nebo petrželka

1 V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.
 

2V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.
 

3Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Kamila Hrbáčková

opravdu povedená polévka,celá rodina ji slupla na posezení!! připomnělo mi to školní léta :-) (v naší školní jídelně totiž vařili božsky!)

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit