Hedvábná polévka demikát s lahodnou májovou brynzou vás určitě nadchne stejně jako nás! Oproti tradiční verzi jsme tuto polévku rozmixovali, čímž získala krémovou konzistenci a naprosto božskou chuť. Tento jednoduchý recept na zeleninovou polévku jistě zvládnou i začátečníci.
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci opékejte na sádle cibulku asi 5 minut, pak přidejte papriku a míchejte, než se rozvoní. Potom vsypte brambory, zamíchejte a ještě chvilku opékejte. Zalijte vodou, aby byly brambory ponořené, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka.
Odstavte, přidejte brynzu a rozmixujte dohladka. Ochutnejte, podle chuti osolte (dejte pozor, brynza bývá slaná opravdu dost) a opepřete podle uvážení. Na závěr vmíchejte máslo.
Polévku rozdělte do talířů, ozdobte kopečkem crème fraîche nebo zakysané smetany a případně posypte pažitkou nebo petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Typický demikát je nemixovaná verze téhle krémové polévky. Brynza se do ní přidává nakonec rozmíchaná v trošce horké vody z brambor. Pokud je polévka moc hustá, můžete ji rozředit trochou smetany na vaření nebo vodou. Na zdobení se hodí kromě bylinek také chlebové krutonky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Květnové menu podle našich čtenářů(8 receptů )