Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Perníčky

Popis receptu: 
Hledáte ty pravé, vánoční, jako od babičky? Potom jste tu správně. Perníčky vám provoní celý dům!
Autor: Karolina Jirova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: -
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 70 dkg hladké mouky • 20 dkg másla • 1 a 1/2 prášku do pečiva (může být do perníku) • 20 dkg moučkového cukru • 2 plné lžíce holandského kakaa • 1/2 lžičky mleté skořice • 1/2 lžičky tlučeného fenyklu • 6 tlučených hřebíčků • 1 špetka muškátového květu • pomerančová kůra • 1/16 mléka • vejce na potření • tuk na vytření plechu či pečící papír

Příprava jídla

Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme změklý tuk, rozkrájený na menší kusy. Poté přidáváme celá vejce, med, kakao a jemně namleté nebo tlučené koření -- skořice, fenykl, hřebíčky a muškátový květ. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Dle potřeby přilijeme trochu mléka. Těsto řádně prohnětáme a vypracujeme. Vložíme do misky a necháme v lednici přes noc uležet. Vál si podsypeme hladkou moukou a vyválíme těsto na asi 3 mm silný plát. (Dáváme si pozor, aby do samotného těsta už nepřišlo více mouky, než je třeba, poté se s těstem hůře pracuje.) Vykrajujeme tvary, které následně pokládáme na plech tukem vytřený či vypodložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. V troubě pečeme na 170°C 10-15 min. Perníčky necháme 4 dny odležet. Zdobíme. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář