Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

mouka pšeničná hladká 70
máslo 20
kypřicí prášek do pečiva 1.5
může být do perníku
moučkový cukr 20
kakao holandského typu 2 PL
skořice 0.5
mletá
fenykl 0.5
tlučený
hřebíček 6 ks
tlučený
muškátový květ 1 špetka
sušená pomerančová kůra
mléko 62.5 ml
vejce
na potření
tuk
na vytření plechu nebo pečící papír
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme změklý tuk, rozkrájený na menší kusy. Poté přidáváme celá vejce, med, kakao a jemně namleté nebo tlučené koření -- skořice, fenykl, hřebíčky a muškátový květ. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Dle potřeby přilijeme trochu mléka. Těsto řádně prohnětáme a vypracujeme. Vložíme do misky a necháme v lednici přes noc uležet. Vál si podsypeme hladkou moukou a vyválíme těsto na asi 3 mm silný plát. (Dáváme si pozor, aby do samotného těsta už nepřišlo více mouky, než je třeba, poté se s těstem hůře pracuje.) Vykrajujeme tvary, které následně pokládáme na plech tukem vytřený či vypodložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. V troubě pečeme na 170°C 10-15 min. Perníčky necháme 4 dny odležet. Zdobíme. Dobrou chuť!
Autor: ka.jiorva

Obchod Apetit