Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Salát z pomerančů a cibule je kombinace oblíbená kolem celého Středozemního moře. Na Sicílii jej ještě doplňují uzenými rybičkami – zkuste to také!

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 4 pěkné pomeranče
    • 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 100 g polníčku
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • hrst černých oliv
    • 100g konzerva uzených šprotů

Příprava jídla

1 Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků. Pak je nakrájejte na tenké plátky (zkušenější mohou z pomerančů vykrojit filátka).

2 Promíchejte plátky pomerančů, kolečka cibule, olivový olej a polníček. Osolte a opepřete. Rozložte úhledně na servírovací talíř, pomeranče dospod, a poklaďte černými olivami a kousky uzených šprotů.,

NĚCO NAVÍC

Příště můžete ochutnat voňavou marockou obměnu salátu: na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní, a spolu se špetkou uzené papriky ho přimíchejte k pomerančům. Místo polníčku dejte koriandr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžový salát s tuňákem

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Sendviče se sardinkami

Janssonovo pokušení

Rybičky z konzervy

REKLAMA

Přidat komentář