Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těsto na pizzu

Základ na luxusní domácí pizzu.

    Vydání: 2013/3
    Autor:
    Hodnocení:
    37 (hlasů)
    Náročnost: Velmi snadné
    Počet porcí: na 8 pizz
    Doba přípravy: Do 20 minut
    Kynutí: 12 hodin
    P
    Italská

    Ingredience

      • 1 kg hladké mouky + případně na podsypání
      • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
      • 1 kostka čerstvého droždí
      • 0,5 l vlažné vody
      • špetka soli
      • špetka krupicového cukru

    Příprava jídla

    1 Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.

    2 Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).

    Nahlásit chybu v receptu

    Ochutnejte také

    Pizza pronto

    Pizza s grilovanými paprikami

    Pizza s houbami a mascarpone

    Pizza s mletým masem a čedarem

    Rajčatové sugo

    REKLAMA

    Komentáře

    Obrazek uzivatele
    Před časem jsem na stránkách Apetitu našla naprosto dokonalý recept na pizzu s hladkou a polohrubou moukou. Chtěla jsem pizzu před časem udělat, ale recept ze stránek zmizel, je možné ho znovu získat?
    Děkuji
    Obrazek uzivatele
    Dobrý den, Štěpánko, jediný recept na pizzu, který ze stránek zmizel je Domácí pizza se šunkou a mozzarellou z komerční sekce Chuť zažít víc. Není ovšem z hladké a polohrubé, ale pouze z hladké nebo pizza mouky, takže nesplňuje váš popis :-(. Pokud nám pošlete mail na web@apetitonline.cz rádi vám recept zašleme. Recept na těsto, který obsahuje polohrubou mouku je zase tady: http://www.apetitonline.cz/recepty/3079-zakladni-testo-na-pizzu.html Pokud to není on, mohla byste nám napsat více informací o receptu, který hledáte? Čím byla pizza obložená, jak vypadala fotografie, kdy jste recept zkoušela, zkrátka cokoli, co by nám pomohlo s hledáním. Moc děkujeme, redakce Apetitu

    Přidat komentář