
Těsto na pizzu
Základ na luxusní domácí pizzu.
Vydání: 2013/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 8 pizz
Ingredience
- 1 kg hladké mouky + případně na podsypání
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 kostka čerstvého droždí
- 0,5 l vlažné vody
- špetka soli
- špetka krupicového cukru
Příprava jídla
1 Do velké mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli. Uprostřed udělejte důlek, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte olej, zbylou vodu a zpracujte v pružné hladké těsto. Nejlepší je na to robot, ale zvládnete to i ručně na pomoučněné ploše.
2 Potom těsto přesuňte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte do druhého dne kynout do lednice (dobu kynutí nepodceňujte).
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Štěpánka Novakova
4. Leden 2018 17:37
Děkuji
Martina Zajícová
5. Leden 2018 10:28