Pečínka na pivu
Suroviny
vepřové maso
1,5
kg
med
2
PL
pivo světlé
6
PL
+ trocha navíc
sůl
pepř
hrubě mletý barevný
šalotka
300
g
oloupané
Postup
1
Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte pivo, med a sůl. Krkovici očistěte a dejte do pekáčku. Přelijte ji marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nakonec krkovici posypte barevným pepřem.
2
Dejte do trouby a pečte zhruba 2,5–3 hodiny, aby bylo maso zlaté a propečené; průběžně ho kontrolujte, případně přelijte pivem. Na poslední hodinu přisypte k masu šalotky.
3
Maso vyjměte a šalotky vyberte děrovanou naběračkou. Maso podávejte nakrájené na plátky se šalotkami a šťávu hostům nabídněte z omáčníku.