Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovice na šalotkách

Krkovice na šalotkách

4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2836 kcal
Bílkoviny 291 g
Sacharidy 57 g
Tuky 180 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečínka na pivu

Suroviny

med 2 PL
+ trocha navíc
sůl
pepř
hrubě mletý barevný
oloupané

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte pivo, med a sůl. Krkovici očistěte a dejte do pekáčku. Přelijte ji marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nakonec krkovici posypte barevným pepřem.

2

Dejte do trouby a pečte zhruba 2,5–3 hodiny, aby bylo maso zlaté a propečené; průběžně ho kontrolujte, případně přelijte pivem. Na poslední hodinu přisypte k masu šalotky.

3

Maso vyjměte a šalotky vyberte děrovanou naběračkou. Maso podávejte nakrájené na plátky se šalotkami a šťávu hostům nabídněte z omáčníku.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín