Krkovice na šalotkách

Krkovice na šalotkách

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2836 kcal
Bílkoviny 291 g
Sacharidy 57 g
Tuky 180 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pečínka na pivu

Suroviny

vepřové maso 1.5 kg
med 2 PL
pivo světlé 6 PL
+ trocha navíc
sůl
pepř
hrubě mletý barevný
šalotka 300 g
oloupané
1 Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte pivo, med a sůl. Krkovici očistěte a dejte do pekáčku. Přelijte ji marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nakonec krkovici posypte barevným pepřem.

2 Dejte do trouby a pečte zhruba 2,5–3 hodiny, aby bylo maso zlaté a propečené; průběžně ho kontrolujte, případně přelijte pivem. Na poslední hodinu přisypte k masu šalotky.

3 Maso vyjměte a šalotky vyberte děrovanou naběračkou. Maso podávejte nakrájené na plátky se šalotkami a šťávu hostům nabídněte z omáčníku.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit