Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzená krkovička na cibulce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1410 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 43 g
Tuky 90 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzená krkovička skvělé ladí s křenovým dipem. Jen pozor na čerstvý křen – může být velmi ostrý, přidávejte ho proto postupně a průběžně dip ochutnávejte. Pečená uzená krkovička s cibulí a čerstvým chlebem vás jako rychlá večeře doslova nadchne. Pro méně otrlé postavte na stůl raději ještě kečup a hořčici.

Suroviny

na plátky
lze nahradit slunečnicovým olejem
krkovice na 4 plátky
hořčice dijonská 2 ČL
med 2 ČL
Na dip
křen 1 PL
strouhaný, nebo podle chuti
majonéza 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte ji sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.

2

Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.

3

Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit.

4

Podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...