Krkovička skvělé ladí s křenovým dipem. Jen pozor na čerstvý křen - může být velmi ostrý, přidávejte ho proto postupně a průběžně dip ochutnávejte.
Suroviny
cibule
1
ks
na plátky
sádlo
1
PL
lze nahradit slunečnicovým olejem
600
g
uzená krkovice na 4 plátky
hořčice dijonská
2
PL
pivo tmavé
100
ml
med
2
ČL
Na dip
křen
1
PL
strouhaný
zakysaná smetana
100
g
majonéza
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
Postup
1
Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte ji sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.
2
Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.
3
Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit.
4
Podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů)