Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Salát si nejlíp vychutnáte v sezoně jahod – tedy zhruba od května do července.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 kg jahod
    • 2 saláty lollo biondo
    • 100 g rukoly
    • 300 g sýra feta
    • 150 g vlašských ořechů, nakrájených nahrubo

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce dijonské hořčice
    • 6 lžic bílého balzamikového octa
    • 6 lžic olivového oleje
    • sůl

     

Příprava jídla

1 Jahody omyjte a očistěte, 8 středních dejte stranou a zbylé nakrájejte na čtvrtky (nebo na osminky). Salát operte, osušte, natrhejte a dejte do mísy. Rukolu operte, osušte a přidejte k salátu. Přisypte jahody, promíchejte, rozdrobte navrch sýr feta a zasypte ořechy.

2 Na zálivku rozmixujte zbylé jahody, dijonskou hořčici a balzamikový ocet. Osolte a vmixujte olivový olej. Zálivkou přelijte salát.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Pečený marinovaný losos

Krkovice na šalotkách

Pečená kořenová zelenina

Grilované cukety s česnekem

REKLAMA

Přidat komentář