0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 711 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 30 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými oříšky a slaným sýrem. Jednoduchá zálivka z ovocného freshe a másla vás mile překvapí!

Suroviny

salát 4 hrsti
směs lístků
okurka ½ ks
nejlépe v biokvalitě
jahody 2 hrsti
čerstvé
mango ½ ks
čerstvé, oloupané
kešú 1 hrst
kajenský pepř ½ ČL
Na zálivku
čerstvý mangovo-pomerančový
máslo 2 PL
rozpuštěné
sůl 1 špetka

Postup

1

Začněte zálivkou. V malém kastrůlku prohřejte mangovo-pomerančový džus a nechte v něm rozpustit máslo. Osolte podle chuti, promíchejte a dejte stranou.

2

Směs salátů omyjte a odstřeďte dosucha. Okurku nakrájejte na šikmé plátky i se slupkou, jahody zbavte stopek a přepulte, větší rozčtvrťte. Mango nakrájejte na tenké plátky.

3

Oříšky kešú opražte dozlatova, na poslední minutu vmíchejte kajenský pepř, oříšky v něm obalte a nechte rozvonět.

4

Zeleninu a ovoce úhledně vyskládejte do dvou misek, navrch rozdrobte fetu a posypte opraženými oříšky kešú.

5

Podávejte přelité vlažnou zálivkou nebo dejte zálivku zvlášť do mističek, aby si každý mohl salát zalít sám podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč