Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 711 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 30 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými oříšky a slaným sýrem. Jednoduchá zálivka z ovocného freshe a másla vás mile překvapí!

Suroviny

salát 4 hrsti
směs lístků
okurka 0.5 ks
nejlépe v biokvalitě
jahody 2 hrsti
čerstvé
mango 0.5 ks
čerstvé, oloupané
kešú 1 hrst
kajenský pepř 0.5 ČL
feta 100 g
Na zálivku
džus ovocný 50 ml
čerstvý mangovo-pomerančový
máslo 2 PL
rozpuštěné
sůl 1 špetka

1 Začněte zálivkou. V malém kastrůlku prohřejte mangovo-pomerančový džus a nechte v něm rozpustit máslo. Osolte podle chuti, promíchejte a dejte stranou.

2 Směs salátů omyjte a odstřeďte dosucha. Okurku nakrájejte na šikmé plátky i se slupkou, jahody zbavte stopek a přepulte, větší rozčtvrťte. Mango nakrájejte na tenké plátky.

3 Oříšky kešú opražte dozlatova, na poslední minutu vmíchejte kajenský pepř, oříšky v něm obalte a nechte rozvonět.

4 Zeleninu a ovoce úhledně vyskládejte do dvou misek, navrch rozdrobte fetu a posypte opraženými oříšky kešú.

5 Podávejte přelité vlažnou zálivkou nebo dejte zálivku zvlášť do mističek, aby si každý mohl salát zalít sám podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit