Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými oříšky a slaným sýrem. Jednoduchá zálivka z ovocného freshe a másla vás mile překvapí!
Postup
Začněte zálivkou. V malém kastrůlku prohřejte mangovo-pomerančový džus a nechte v něm rozpustit máslo. Osolte podle chuti, promíchejte a dejte stranou.
Směs salátů omyjte a odstřeďte dosucha. Okurku nakrájejte na šikmé plátky i se slupkou, jahody zbavte stopek a přepulte, větší rozčtvrťte. Mango nakrájejte na tenké plátky.
Oříšky kešú opražte dozlatova, na poslední minutu vmíchejte kajenský pepř, oříšky v něm obalte a nechte rozvonět.
Zeleninu a ovoce úhledně vyskládejte do dvou misek, navrch rozdrobte fetu a posypte opraženými oříšky kešú.
Podávejte přelité vlažnou zálivkou nebo dejte zálivku zvlášť do mističek, aby si každý mohl salát zalít sám podle chuti.