Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 711 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 30 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinací salátu s jahodami existuje nespočet. Tentokrát jsme sladké šťavnaté plody doplnili křupavými oříšky a slaným sýrem. Jednoduchá zálivka z ovocného freshe a másla vás mile překvapí!

Suroviny

salát 4 hrsti
směs lístků
okurka ½ ks
nejlépe v biokvalitě
jahody 2 hrsti
čerstvé
mango ½ ks
čerstvé, oloupané
kešú 1 hrst
kajenský pepř ½ ČL
Na zálivku
čerstvý mangovo-pomerančový
rozpuštěné
sůl 1 špetka

Postup

1

Začněte zálivkou. V malém kastrůlku prohřejte mangovo-pomerančový džus a nechte v něm rozpustit máslo. Osolte podle chuti, promíchejte a dejte stranou.

2

Směs salátů omyjte a odstřeďte dosucha. Okurku nakrájejte na šikmé plátky i se slupkou, jahody zbavte stopek a přepulte, větší rozčtvrťte. Mango nakrájejte na tenké plátky.

3

Oříšky kešú opražte dozlatova, na poslední minutu vmíchejte kajenský pepř, oříšky v něm obalte a nechte rozvonět.

4

Zeleninu a ovoce úhledně vyskládejte do dvou misek, navrch rozdrobte fetu a posypte opraženými oříšky kešú.

5

Podávejte přelité vlažnou zálivkou nebo dejte zálivku zvlášť do mističek, aby si každý mohl salát zalít sám podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín