Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s kozím sýrem a jahodovo-makovou zálivkou

Salát s kozím sýrem a jahodovo-makovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kozím sýrem a jahodovo-makovou zálivkou

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2993 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 239 g
Tuky 182 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý letní salát!

Suroviny

rukola 1 bal
nebo špenát či polníček
jahody 250 g
nakrájené
nakrájená na tenké plátky
oloupaná a nakrájená na půlkolečka
pekanové ořechy 60 g
opražené, nebo pistácie
sušené brusinky 60 g
řeřicha
na ozdobu
Na zálivku
rostlinný olej 80 ml
velké
med 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
mák celý 1 PL
nemletý
Na kroketky
válečky
vejce 1 ks
velké
strouhanka panko 100 g
sůl ½ ČL
pepř mletý ¼ ČL
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Připravte zálivku. Tyčovým mixérem nebo food processorem mixujte všechny suroviny kromě máku, dokud nebude zálivka krásně hladká. Pak vmíchejte mák.

2

Válečky kozího sýra nakrájejte na kolečka silná 1,5cm. Rozložte je na tác vyložený papírem na pečení a na 20 minut dejte do mrazáku. Do jedné misky nasypte mouku, ve druhé smíchejte vejce s mlékem a ve třetí promíchejte strouhanku se solí a pepřem. Nejdříve každé kolečko kozího sýra obalte v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance.

3

Dejte na 10–15 minut mrazit a mezitím v pánvi rozehřejte olej. Obalený kozí sýr smažte z obou stran dozlatova (zhruba 2 minuty z každé strany). Osmažená kolečka pokládejte na tác vyložený papírovými utěrkami.

4

Ve velké míse promíchejte zelené lístky, nakrájené jahody, červenou cibuli, okurku, ořechy a brusinky. Připravený salát zalijte protřepanou zálivkou, poklaďte krutony z kozího sýra a posypte řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč