Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2993 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 239 g
Tuky 182 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonalý letní salát!

Suroviny

rukola 1 bal
nebo špenát či polníček
jahody 250 g
nakrájené
cibule červená 0.5 ks
nakrájená na tenké plátky
okurka 1 ks
oloupaná a nakrájená na půlkolečka
pekanové ořechy 60 g
opražené, nebo pistácie
sušené brusinky 60 g
řeřicha
na ozdobu
Na zálivku
rostlinný olej 80 ml
jahody 4 ks
velké
med 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
mák celý 1 PL
nemletý
Na kroketky
kozí sýr 2 ks
válečky
mouka pšeničná hladká 40 g
vejce 1 ks
velké
mléko 2 PL
strouhanka panko 100 g
sůl 0.5 ČL
pepř mletý 0.25 ČL
rostlinný olej
na smažení

1 Připravte zálivku. Tyčovým mixérem nebo food processorem mixujte všechny suroviny kromě máku, dokud nebude zálivka krásně hladká. Pak vmíchejte mák.

2 Válečky kozího sýra nakrájejte na kolečka silná 1,5cm. Rozložte je na tác vyložený papírem na pečení a na 20 minut dejte do mrazáku. Do jedné misky nasypte mouku, ve druhé smíchejte vejce s mlékem a ve třetí promíchejte strouhanku se solí a pepřem. Nejdříve každé kolečko kozího sýra obalte v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Dejte na 10–15 minut mrazit a mezitím v pánvi rozehřejte olej. Obalený kozí sýr smažte z obou stran dozlatova (zhruba 2 minuty z každé strany). Osmažená kolečka pokládejte na tác vyložený papírovými utěrkami.

3 Ve velké míse promíchejte zelené lístky, nakrájené jahody, červenou cibuli, okurku, ořechy a brusinky. Připravený salát zalijte protřepanou zálivkou, poklaďte krutony z kozího sýra a posypte řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit