0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

4.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3109 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 108 g
Tuky 246 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy si nejlíp vychutnáte v sezoně jahod – tedy zhruba od května do července.

 

Suroviny

jahody 1 kg
salát 2 ks
lollo biondo
rukola 100 g
sýr feta 300 g
vlašské ořechy 150 g
nahrubo
Na zálivku
hořčice dijonská 3 PL
balzamikový ocet bílý 6 PL
olivový olej 6 PL
sůl

Postup

1

Jahody omyjte a očistěte, 8 středních dejte stranou a zbylé nakrájejte na čtvrtky (nebo na osminky). Salát operte, osušte, natrhejte a dejte do mísy. Rukolu operte, osušte a přidejte k salátu.

2

Přisypte jahody, promíchejte, rozdrobte navrch sýr feta a zasypte ořechy.

3

Na zálivku rozmixujte zbylé jahody, dijonskou hořčici a balzamikový ocet. Osolte a vmixujte olivový olej. Zálivkou přelijte salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit