Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy si nejlíp vychutnáte v sezoně jahod – tedy zhruba od května do července.
Suroviny
jahody
1
kg
salát
2
ks
lollo biondo
rukola
100
g
sýr feta
300
g
vlašské ořechy
150
g
nahrubo
Na zálivku
hořčice dijonská
3
PL
balzamikový ocet bílý
6
PL
olivový olej
6
PL
sůl
Postup
1
Jahody omyjte a očistěte, 8 středních dejte stranou a zbylé nakrájejte na čtvrtky (nebo na osminky). Salát operte, osušte, natrhejte a dejte do mísy. Rukolu operte, osušte a přidejte k salátu.
2
Přisypte jahody, promíchejte, rozdrobte navrch sýr feta a zasypte ořechy.
3
Na zálivku rozmixujte zbylé jahody, dijonskou hořčici a balzamikový ocet. Osolte a vmixujte olivový olej. Zálivkou přelijte salát.