Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodovo-špenátový salát

Jahodovo-špenátový salát

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1203 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 107 g
Tuky 67 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Protože jsem vegetariánka, jsou saláty stálou součástí mého jídelníčku. A tak vymýšlím pořád nové a nové recepty. Tohle je jeden z nich,“ napsala nám naše čtenářka Diana Sejka. Jahody a špenát? Proč ne! Jahody mají nejen sladce voňavou, ale také lehce navinulou chuť, která ve spojení s jemným špenátem a ostrým dresinkem skvěle vynikne.

Suroviny

jahody 400 g
čerstvé
čerstvý
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na tenká kolečka
Na dresink
olivový olej extra panenský 4 PL
jablečný ocet 2 PL
mák celý 1 ČL
sezamová semínka 2 ČL
mletá

Postup

1

Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velikost sousta (menší a střední plody jenom rozpulte).

2

Všechny ingredience na dresink promíchejte ve větší míse a důkladně prošlehejte, aby se cukr dokonale rozpustil.

3

Jahody, špenátové lístky a jarní cibulku dejte do mísy k dresinku a promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Salát promíchejte s dresinkem až těsně před podáváním – jemné listy špenátu mají tendenci po promíchání rychle ovadat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Komentáře

02.04.2017 18:37

Místo špenátu salát - ledový nebo římský, ještě lepší než se špenátem.

Apetit magazín