„Protože jsem vegetariánka, jsou saláty stálou součástí mého jídelníčku. A tak vymýšlím pořád nové a nové recepty. Tohle je jeden z nich,“ napsala nám naše čtenářka Diana Sejka. Jahody a špenát? Proč ne! Jahody mají nejen sladce voňavou, ale také lehce navinulou chuť, která ve spojení s jemným špenátem a ostrým dresinkem skvěle vynikne.
Suroviny
1 Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velikost sousta (menší a střední plody jenom rozpulte).
2 Všechny ingredience na dresink promíchejte ve větší míse a důkladně prošlehejte, aby se cukr dokonale rozpustil.
3 Jahody, špenátové lístky a jarní cibulku dejte do mísy k dresinku a promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Salát promíchejte s dresinkem až těsně před podáváním – jemné listy špenátu mají tendenci po promíchání rychle ovadat.
Komentáře
Anonym
02.04.2017 18:37
Místo špenátu salát - ledový
Místo špenátu salát - ledový nebo římský, ještě lepší než se špenátem.