Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodovo-špenátový salát

„Protože jsem vegetariánka, jsou saláty stálou součástí mého jídelníčku. A tak vymýšlím pořád nové a nové recepty. Tohle je jeden z nich,“ napsala nám naše čtenářka Diana Sejka. Jahody a špenát? Proč ne! Jahody mají nejen sladce voňavou, ale také lehce navinulou chuť, která ve spojení s jemným špenátem a ostrým dresinkem skvěle vynikne.

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 400g čerstvých jahod
    • 400g čerstvého baby špenátu
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka 

    NA DRESINK

    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička nemletého máku
    • 2 lžičky sezamových semínek
    • špetka mleté sladké papriky

Příprava jídla

1 Jahody zbavte stopek a nakrájejte je na velikost sousta (menší a střední plody jenom rozpulte).

2 Všechny ingredience na dresink promíchejte ve větší míse a důkladně prošlehejte, aby se cukr dokonale rozpustil.

3 Jahody, špenátové lístky a jarní cibulku dejte do mísy k dresinku a promíchejte.

NĚCO NAVÍC

Salát promíchejte s dresinkem až těsně před podáváním – jemné listy špenátu mají tendenci po promíchání rychle ovadat. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Místo špenátu salát - ledový nebo římský, ještě lepší než se špenátem.

Přidat komentář