Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

Při focení zmizel rozpečený chleba ze stolu první. Rozmyslete si proto, jestli ho budete podávat jako přílohu či jako předkrm.

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Grilování 25 minut
PT25M
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 1 malý kulatý bochník chleba, ideálně světlý venkovský, francouzský, maďarský, s pevnou střídkou i kůrkou
    • 350 g čedaru
    • 4 chilli papričky jalapeños
    • 2–3 jarní cibulky
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného
       

Příprava jídla

1 Rozkrájejte chleba shora do mřížky, ale nedokrojte až dolů. Řezy veďte zhruba 2,5 cm od sebe. Nastrouhejte sýr nahrubo
a v míse ho promíchejte s nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.

2 Chleba položte na arch pevného alobalu. Nastrkejte sýrovou směs mezi řezy chleba – i co nejvíce dolů. Zabalte do alobalu. (V této fázi lze chleba uchovat v chladničce až den do doby grilování.)

3 Zabalený chleba položte na gril na střední žár a gril přiklopte. Po 15 minutách rozevřete alobal a grilujte v přiklopeném grilu dalších 10 minut, až se sýr rozpustí a začne zlátnout. Při podávání si každý vylamuje chutné sýrové dílky rozpečeného chleba.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář