0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chleba zapečený slaninou a sýrem brie

Chleba zapečený slaninou a sýrem brie

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 143 g
Tuky 77 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná svačinka, kterou připravíte dřív, než napočítáte do tří.

Suroviny

špek 4 plátky
sýr brie 140 g
hruška 1 ks
chleba 2 plátky
pekanové ořechy 1 hrst
rukola 1 hrst

Postup

1

Nastavte gril na nejvyšší teplotu, pod grilovací rošt položte alobal – zachytí vypečenou šťávu, a ušetří vám tak čas, který byste jinak strávili drhnutím přípečků.

2

Na rošt položte slaninu a grilujte 2 minuty. Zatím si nakrájejte na plátky sýr (měli byste získat 8 dlouhých plátků) a hrušku, ze které odstraníte jádřinec.

3

Pod grilem opečte rovnoměrně z jedné strany plátky chleba.

4

Chleba obraťte a neopečenou stranu poklaďte plátky hrušky, ogrilovanou slaninou a znovu plátky hrušky. Netrapte se tím, když to vypadá trochu odbyté, ve výsledku právě to dodá jídlu na efektivitě. Navrch položte plátky sýra, posypte nalámanými pekanovými ořechy.

5

Grilujte další minutu, dokud se sýr nerozteče a není mazlavý. Sundejte z roštu a ihned podávejte spolu s listy rukoly nebo s řeřichou.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit