0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 52 g
Tuky 163 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při focení zmizel rozpečený chleba ze stolu první. Rozmyslete si proto, jestli ho budete podávat jako přílohu či jako předkrm.

Suroviny

chleba 1 ks
bochník, malý, kulatý, ideálně světlý venkovský, francouzský, maďarský, s pevnou střídkou i kůrkou
čedar 350 g
4 ks
paprička jalapeños
jarní cibulka 2 ks
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Rozkrájejte chleba shora do mřížky, ale nedokrojte až dolů. Řezy veďte zhruba 2,5 cm od sebe. Nastrouhejte sýr nahrubo
a v míse ho promíchejte s nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.

2 Chleba položte na arch pevného alobalu. Nastrkejte sýrovou směs mezi řezy chleba – i co nejvíce dolů. Zabalte do alobalu. (V této fázi lze chleba uchovat v chladničce až den do doby grilování.)

3 Zabalený chleba položte na gril na střední žár a gril přiklopte. Po 15 minutách rozevřete alobal a grilujte v přiklopeném grilu dalších 10 minut, až se sýr rozpustí a začne zlátnout. Při podávání si každý vylamuje chutné sýrové dílky rozpečeného chleba.

 

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit