Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 52 g
Tuky 163 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Při focení zmizel rozpečený chleba ze stolu první. Rozmyslete si proto, jestli ho budete podávat jako přílohu či jako předkrm.

Suroviny

chleba 1 ks
bochník, malý, kulatý, ideálně světlý venkovský, francouzský, maďarský, s pevnou střídkou i kůrkou
čedar 350 g
4 ks
paprička jalapeños
jarní cibulka 2 ks
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Rozkrájejte chleba shora do mřížky, ale nedokrojte až dolů. Řezy veďte zhruba 2,5 cm od sebe. Nastrouhejte sýr nahrubo
a v míse ho promíchejte s nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.

2 Chleba položte na arch pevného alobalu. Nastrkejte sýrovou směs mezi řezy chleba – i co nejvíce dolů. Zabalte do alobalu. (V této fázi lze chleba uchovat v chladničce až den do doby grilování.)

3 Zabalený chleba položte na gril na střední žár a gril přiklopte. Po 15 minutách rozevřete alobal a grilujte v přiklopeném grilu dalších 10 minut, až se sýr rozpustí a začne zlátnout. Při podávání si každý vylamuje chutné sýrové dílky rozpečeného chleba.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit