Při focení zmizel rozpečený chleba ze stolu první. Rozmyslete si proto, jestli ho budete podávat jako přílohu či jako předkrm.
Postup
1 Rozkrájejte chleba shora do mřížky, ale nedokrojte až dolů. Řezy veďte zhruba 2,5 cm od sebe. Nastrouhejte sýr nahrubo
a v míse ho promíchejte s nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
2 Chleba položte na arch pevného alobalu. Nastrkejte sýrovou směs mezi řezy chleba - i co nejvíce dolů. Zabalte do alobalu. (V této fázi lze chleba uchovat v chladničce až den do doby grilování.)
3 Zabalený chleba položte na gril na střední žár a gril přiklopte. Po 15 minutách rozevřete alobal a grilujte v přiklopeném grilu dalších 10 minut, až se sýr rozpustí a začne zlátnout. Při podávání si každý vylamuje chutné sýrové dílky rozpečeného chleba.