Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sejkory s medem

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert vznikne právě z obyčejných brambor! Navíc ho můžete připravit kdykoli – většinu surovin máte nejspíš běžně doma.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
+ doba na smažení
P
Zelenina

Ingredience

    • 300 g oloupaných uvařených brambor
    • 2 lžíce hrubé mouky
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1 lžíci moučkového cukru
    • několik lžic mléka
    • špetku soli
    • olej na smažení

    K podávání:

    • 380 ml oslazené zakysané smetany
    • med a strouhaný perník

Příprava jídla

1. Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl spojte v těsto a pak do něj zlehka zamíchejte tuhý sníh z obou bílků. V rendlíku nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.

2. Z těsta tvarujte pomocí lžíce drobné bochánky a smažte je. Podávejte s oslazenou zakysanou smetanou, posypané strouhaným perníkem a pokapané medem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hladká ančka

Ambrozie z Verchlábe

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
To ako sa má na hotové postrúhať perník - pekárenský výrobok poliaty čokoládou? alebo ide o niečo iné?
Obrazek uzivatele
V obchodech prodavaji pernik primo urceny pro ozdoby hotovych dezertu. Jmenuje se to myslim primo Pernik na strouhani. A je vetsi a placatejsi nez klasicke detske perniky.
Obrazek uzivatele
to horalé v Krkonoších opravdu říkají, ale sejkory jsou něco opravdu jiného.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.41

Přidat komentář