Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté knedlíky s borůvkami a tvarohem
Kynuté knedlíky s borůvkami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kynuté knedlíky s borůvkami a tvarohem

3.4/5 Počet hodnocení: 87
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2537 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 468 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až se bude les modrat borůvkami, nasbírejte je, uvařte si tyhle knedlíky a zbylé borůvky zamrazte, abyste si je mohli uvařit i v zimě.

Suroviny

cukr 2
mléko 190 ml
máslo 1 ČL
mouka pšeničná hrubá 300 g
sůl ¼ ČL
cukr
kostkový, podle počtu knedlíků (lze vynechat)
strouhaný, případně lze nahradit perníkem na strouhání
rozpuštěné, na přelití
na posypání

Postup

1

Ohřejte mléko tak, abyste v něm udrželi malíček, ostatní suroviny nechte dojít pokojové teploty. Droždí rozdrobte a zalijte trochou mléka. Přidejte cukr a hrstku mouky. Nechte vzejít kvásek.

2

Prosejte mouku se solí, vlijte zbylé mléko s rozpuštěným máslem, žloutek a kvásek. Vypracujte tuhé těsto, nechte pod utěrkou vykynout. Pak ho rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami, příp. i ½–1 kostkou cukru. Náplň řádně zabalte, spoje zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte.

3

Vařte v páře či v osolené vodě 6–8 minut, v půlce obraťte a odklopte. Vařené knedlíky sceďte a propíchejte vidličkou. Podávejte se strouhaným tvarohem, máslem a cukrem, případně i perníkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

04.11.2014 18:42

Příště raději z polohrubé mouky, aby byly knedlíky nadýchanější ....

Apetit magazín