Až se bude les modrat borůvkami, nasbírejte je, uvařte si tyhle knedlíky a zbylé borůvky zamrazte, abyste si je mohli uvařit i v zimě.
Suroviny
1 Ohřejte mléko tak, abyste v něm udrželi malíček, ostatní suroviny nechte dojít pokojové teploty. Droždí rozdrobte a zalijte trochou mléka. Přidejte cukr a hrstku mouky. Nechte vzejít kvásek.
2 Prosejte mouku se solí, vlijte zbylé mléko s rozpuštěným máslem, žloutek a kvásek. Vypracujte tuhé těsto, nechte pod utěrkou vykynout. Pak ho rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami, příp. i ½–1 kostkou cukru. Náplň řádně zabalte, spoje zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte.
3 Vařte v páře či v osolené vodě 6–8 minut, v půlce obraťte a odklopte. Vařené knedlíky sceďte a propíchejte vidličkou. Podávejte se strouhaným tvarohem, máslem a cukrem, případně i perníkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(42 receptů)
Komentáře
Kateřina Doušová
04.11.2014 18:42
Příště raději z polohrubé
Příště raději z polohrubé mouky, aby byly knedlíky nadýchanější ....