Bulgurový salát s tofunézou

Bulgurový salát s tofunézou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2557 kcal
Bílkoviny 93 g
Cukr 417 g
Tuky 64 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadno vás přesvědčíme, že se klasický bramborový salát dá s úspěchem nahradit velmi zdravou verzí. Bulgur je výborný i jako příloha a připravuje se z něj známý sytý salát ‚tabbouleh‘.

Suroviny

bulgur 500 g
cibule 1 ks
menší
2 ks
mrkve
2 ks
petržele
celer 1 ks
menší kus
okurky nakládané 100 g
nebo kapary
tofunéza 450 g
na bázi sóji, nahradí majonézu
Na dochucení
sůl mořská
pepř
hrubě mletý čerstvý
ocet 1 PL
japonský ocet
pažitka svazek
jemně nasekaná
1. Bulgur připravte podle návodu na obalu – vaří se podobně jako rýže, obvykle v poměru jeden díl bulguru na dva díly vody, ale vody můžete dát o třetinu méně, aby zrna zůstala spíše sypká. Na závěr ho ještě nechte dojít pod poklicí.

2. Zeleninu uvařte v mírně osolené vodě doměkka a sceďte (vývar si můžete nechat na polévku). Nakrájejte zeleninu na kostky a smíchejte s tofunézou, okurkami a kapary. Osolte, opepřete a případně chuť dotáhněte umeoctem. Posypte pažitkou.

Lahodná zrna
Bulgur, to jsou hrubě mletá zrna naklíčené pšenice; znaly ho už staré civilizace. Je lehce stravitelný, nenadýmá a posílí děti, rekonvalescenty i sportovce. Jako příloha i součást salátů nikdy nevymizel z arabské a balkánské kuchyně. Zachutná všem, kdo rádi oříšky, blíží se jim trochu chutí.

Obchod Apetit