0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bulgurový salát s tofunézou

Bulgurový salát s tofunézou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 6-7

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 450 g
Tuky 64 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadno vás přesvědčíme, že se klasický bramborový salát dá s úspěchem nahradit velmi zdravou verzí. Bulgur je výborný i jako příloha a připravuje se z něj známý sytý salát ‚tabbouleh‘.

Suroviny

bulgur 500 g
cibule 1 ks
menší
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer 1 ks
menší
okurky nakládané 100 g
nebo kapary
tofunéza 450 g
Na dochucení
sůl mořská
pepř
hrubě mletý čerstvý
umeocet 1 PL
pažitka 1 svazek
jemně nasekaná

1 Bulgur připravte podle návodu na obalu – vaří se podobně jako rýže, obvykle v poměru jeden díl bulguru na dva díly vody, ale vody můžete dát o třetinu méně, aby zrna zůstala spíše sypká. Na závěr ho ještě nechte dojít pod poklicí.

2 Zeleninu uvařte v mírně osolené vodě doměkka a sceďte (vývar si můžete nechat na polévku). Nakrájejte zeleninu na kostky a smíchejte s tofunézou, okurkami a kapary. Osolte, opepřete a případně chuť dotáhněte umeoctem. Posypte pažitkou.

Lahodná zrna
Bulgur, to jsou hrubě mletá zrna naklíčené pšenice; znaly ho už staré civilizace. Je lehce stravitelný, nenadýmá a posílí děti, rekonvalescenty i sportovce. Jako příloha i součást salátů nikdy nevymizel z arabské a balkánské kuchyně. Zachutná všem, kdo rádi oříšky, blíží se jim trochu chutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč