Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bulgurový salát s tofunézou

Bulgurový salát s tofunézou

3.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6-7

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2735 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 450 g
Tuky 64 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadno vás přesvědčíme, že se klasický bramborový salát dá s úspěchem nahradit velmi zdravou verzí. Bulgur je výborný i jako příloha a připravuje se z něj známý sytý salát ‚tabbouleh‘.

Suroviny

bulgur 500 g
menší
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer 1 ks
menší
nebo kapary
tofunéza 450 g
Na dochucení
sůl mořská
pepř
hrubě mletý čerstvý
umeocet 1 PL
pažitka 1 svazek
jemně nasekaná

Postup

1

Bulgur připravte podle návodu na obalu – vaří se podobně jako rýže, obvykle v poměru jeden díl bulguru na dva díly vody, ale vody můžete dát o třetinu méně, aby zrna zůstala spíše sypká. Na závěr ho ještě nechte dojít pod poklicí.

2

Zeleninu uvařte v mírně osolené vodě doměkka a sceďte (vývar si můžete nechat na polévku). Nakrájejte zeleninu na kostky a smíchejte s tofunézou, okurkami a kapary. Osolte, opepřete a případně chuť dotáhněte umeoctem. Posypte pažitkou.

Lahodná zrna
Bulgur, to jsou hrubě mletá zrna naklíčené pšenice; znaly ho už staré civilizace. Je lehce stravitelný, nenadýmá a posílí děti, rekonvalescenty i sportovce. Jako příloha i součást salátů nikdy nevymizel z arabské a balkánské kuchyně. Zachutná všem, kdo rádi oříšky, blíží se jim trochu chutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:24
Recept se nachází v č.3/06, str.72