Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 1 - 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 210 g
Tuky 125 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá a lehká večeře, kterou můžete podávat teplou i studenou.

Suroviny

rýže divoká 250 g
fazolky zelené
mražené
jarní cibulka 1 ks
pokrájená
žampiony 60 g
nakrájené na plátky
sůl
vlašské ořechy 60 g
petrželka 2 hrsti
pepř
Na zálivku
olivový olej 4 PL
ořechový olej 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL

250 g divoké rýže uvařte podle návodu na obalu. Mražené fazolové lusky přelijte vroucí vodou nebo je krátce povařte a pak je rychle zchlaďte. Na másle osmahněte 1 pokrájenou cibulku a 60 g žampionů nakrájených na plátky; osolte a opepřete. Na zálivku smíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce vinného octa a 1 lžičku dijonské hořčice. Přimíchejte k rýži, přisypte fazolky a žampiony, 60 g vlašských ořechů a 2 hrsti petrželky.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit