Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 1 - 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 210 g
Tuky 125 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá a lehká večeře, kterou můžete podávat teplou i studenou.

Suroviny

rýže divoká 250 g
fazolky zelené
mražené
jarní cibulka 1 ks
pokrájená
nakrájené na plátky
sůl
petrželka 2 hrsti
pepř
Na zálivku
olivový olej 4 PL
ořechový olej 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

250g divoké rýže uvařte podle návodu na obalu. Mražené fazolové lusky přelijte vroucí vodou nebo je krátce povařte a pak je rychle zchlaďte. Na másle osmahněte 1 pokrájenou cibulku a 60g žampionů nakrájených na plátky; osolte a opepřete. Na zálivku smíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce vinného octa a 1 lžičku dijonské hořčice. Přimíchejte k rýži, přisypte fazolky a žampiony, 60g vlašských ořechů a 2 hrsti petrželky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...