Zdravá a lehká večeře, kterou můžete podávat teplou i studenou.
Suroviny
rýže divoká
250
g
fazolky zelené
mražené
jarní cibulka
1
ks
pokrájená
žampiony
60
g
nakrájené na plátky
sůl
vlašské ořechy
60
g
petrželka
2
hrsti
pepř
Na zálivku
olivový olej
4
PL
ořechový olej
2
PL
vinný ocet bílý
2
PL
hořčice dijonská
1
ČL
Postup
1
250g divoké rýže uvařte podle návodu na obalu. Mražené fazolové lusky přelijte vroucí vodou nebo je krátce povařte a pak je rychle zchlaďte. Na másle osmahněte 1 pokrájenou cibulku a 60g žampionů nakrájených na plátky; osolte a opepřete. Na zálivku smíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce vinného octa a 1 lžičku dijonské hořčice. Přimíchejte k rýži, přisypte fazolky a žampiony, 60g vlašských ořechů a 2 hrsti petrželky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )