0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelený salát s jablky, pancettou a krutony

Zelený salát s jablky, pancettou a krutony

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1609 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 107 g
Tuky 118 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké salátové listy, vypečená pancetta a zálivka z javorového sirupu podle receptu redaktorky Dany nadchnou i odpůrce ,zeleného lupení‘.

Suroviny

rukola 100 g
římský salát 1 ks
polníček 100 g
salát 1 ks
lolo biondo
zelené nebo žluté, velké
citronová šťáva 1 PL
na plátky
bageta 1 ks
malá, na plátky či kostky
Na zálivku
javorový sirup 2 PL
nebo med
jablečný ocet 3 PL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 5 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.

2 Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín