Křehké salátové listy, vypečená pancetta a zálivka z javorového sirupu podle receptu redaktorky Dany nadchnou i odpůrce ,zeleného lupení‘.
Suroviny
rukola
100
g
římský salát
1
ks
polníček
100
g
salát
1
ks
lolo biondo
jablko
1
ks
zelené nebo žluté, velké
citronová šťáva
1
PL
pancetta
100
g
na plátky
bageta
1
ks
malá, na plátky či kostky
Na zálivku
javorový sirup
2
PL
nebo med
jablečný ocet
3
PL
hořčice dijonská
1
ČL
olivový olej extra panenský
5
PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.
2
Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.