0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s karamelizovanými cibulkami

Salát s karamelizovanými cibulkami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 56 g
Tuky 101 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá příloha ke grilovanému masu nebo klobáskám.

Suroviny

máslo 80 g
cibule 2 ks
velká, přepůlená, na tenké plátky
třtinový cukr 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
chřest zelený 2 svazky
přepůlený
120 g
mladý špenát
paprika kapie 1 ks
velká, nakrájená
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr feta 100 g
rozdrobený
krutony
na ozdobu

Na polovině másla opékejte zvolna cibuli asi 10 minut. Přidejte cukr a polovinu octa. Míchejte asi 5 minut, až šťáva zhoustne a zkaramelizuje. Pak cibuli přesuňte do mísy.

Na zbylém másle opékejte chřest asi 2 minuty doměkka. Špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet dejte do mísy. Opepřete, mírně osolte a promíchejte. Navrch dejte cibulku a fetu.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit