Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s karamelizovanými cibulkami

Salát s karamelizovanými cibulkami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 56 g
Tuky 101 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá příloha ke grilovanému masu nebo klobáskám.

Suroviny

velká, přepůlená, na tenké plátky
třtinový cukr 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
přepůlený
120 g
mladý špenát
velká, nakrájená
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozdrobený
na ozdobu

Postup

1

Na polovině másla opékejte zvolna cibuli asi 10 minut. Přidejte cukr a polovinu octa. Míchejte asi 5 minut, až šťáva zhoustne a zkaramelizuje. Pak cibuli přesuňte do mísy.

Na zbylém másle opékejte chřest asi 2 minuty doměkka. špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet dejte do mísy. Opepřete, mírně osolte a promíchejte. Navrch dejte cibulku a fetu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín