0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s červenou čekankou a pancettou

Špagety s červenou čekankou a pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s červenou čekankou a pancettou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 881 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 8 g
Tuky 82 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typicky italské vaření – jen pár základních surovin a vznikne úžasné jídlo.

Suroviny

olej 1 PL
pancetta 150 g
čekanka 150 g
červená
víno bílé 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
špagety (těstoviny)
uvařené

1 Na lžíci oleje zpěňte šalotku a pancettu nakrájenou na nudličky. Přidejte pokrájenou červenou čekanku a po 2 minutách zalijte 50 ml bílého vína.

2 Nechte odpařit, osolte, opepřete a smíchejte se špagetami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

Lucia Lucká

Výborny jednoduchý recept. Všetky ingrediencie som mala doma a navarenē bolo šupšup! Výsledok prekvapivo lahodný! Milovníkom chilli som tam ešte nakrájala čerstvú chillinku. A miesto bieleho vína som dala ružové. Mňam! Skvelé využitie čakanky! Ďakujem!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit