Chřest s křupavou krustou

Chřest s křupavou krustou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2700 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 49 g
Tuky 243 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Chřest schovaný pod křupavou peřinkou...

Suroviny

1 kg
chřest (může být půl napůl zelený́ a bilý), zbaveného dřevnatých konců̊, bilý oloupaný́
máslo 125 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
smetana ke šlehání 250 ml
paprika sladká 0.5 ČL
vejce 4 ks
uvařená natvrdo, na plátky
strouhanka
ze 2 housek/rohlíků
80 g
slané krekry (např.̌. Krit Canapé)
parmazán 40 g
nastrouhaný najemno
sůl

1 Troubu rozehřejte na 175°C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte nejprve bílý chřest, nakrájený na špalíky. Po 4 minutách přidejte zelený chřest a vařte doměkka 4–6 minut. Uschovejte 250ml vývaru z chřestu a zbývající slijte.

2 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte 100g másla. Přisypte mouku a 2 minuty opékejte za stálého míchání, nakonec přisypte mletou papriku. Vešlehejte odložený chřestový vývar a pak i smetanu. Za stálého míchání uvařte dohladka, bude to trvat 8–10 minut. Podle chuti osolte.

3 Do středně velké zapékací nádoby vrstvěte chřest, vejce a omáčku, navrchu by měla být omáčka. Posypte strouhankou, rozdrobenými krekry a navrch parmazánem. Poklaďte kousky zbývajícího másla. Pečte dozlatova a dobublava, 15–20 minut.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit