Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2920 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 89 g
Tuky 243 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřest schovaný pod křupavou peřinkou...

Suroviny

oloupaný́ nebo zelený
máslo 125 g
vejce 4 ks
uvařená natvrdo, na plátky
strouhanka
ze 2 housek/rohlíků
80 g
slané krekry (např.̌. Krit Canapé)
nastrouhaný najemno
sůl

Postup

1

Troubu rozehřejte na 175°C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte nejprve bílý chřest, nakrájený na špalíky. Po 4 minutách přidejte zelený chřest a vařte doměkka 4–6 minut. Uschovejte 250ml vývaru z chřestu a zbývající slijte.

2

V rendlíku na mírném ohni rozehřejte 100g másla. Přisypte mouku a 2 minuty opékejte za stálého míchání, nakonec přisypte mletou papriku. Vešlehejte odložený chřestový vývar a pak i smetanu. Za stálého míchání uvařte dohladka, bude to trvat 8–10 minut. Podle chuti osolte.

3

Do středně velké zapékací nádoby vrstvěte chřest, vejce a omáčku, navrchu by měla být omáčka. Posypte strouhankou, rozdrobenými krekry a navrch parmazánem. Poklaďte kousky zbývajícího másla. Pečte dozlatova a dobublava, 15–20 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...