Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

3.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3473 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 327 g
Tuky 166 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá nová kombinace, která vás nejen překvapí ale hlavně nadchne!

Suroviny

nejlépe puy
olivový olej 1 PL
+ další na pokapání
nadrobno
estragon 2 PL
nadrobno
kůra z 1 biocitronu a šťáva z 1/2 citronu
kůra z 1 biopomeranče a 1 lžíce šťávy
zbavených dřevnatých konců
sůl
i mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
nahniličko (nemusí být)
Na bylinkovou kaši
brambory 1,2 kg
pozdní, oloupané a nakrájené na kousky
mléko 150 ml
ohřáté
máslo 100 g
nakrájené
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná
pažitka
lze nahradit 4 hrstmi nakrájeného medvědího česneku

Postup

1

Čočku dejte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte 15–20 minut (nebo tak dlouho, jak je třeba) doměkka. Sceďte.

2

Mezitím uvařte brambory na kaši ve vroucí osolené vodě doměkka a připravte zálivku: Olivový olej rozehřejte v rendlíku na středním ohni, přidejte šalotku a minutu ji opékejte, vsypte estragon a opékejte ještě pár vteřin. Vmíchejte čočku, máslo, citronovou a pomerančovou kůru i šťávu a zahřívejte, aby se máslo rozehřálo. Odstavte a pořádně osolte a opepřete.

3

Scezené brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem a vmíchejte bylinky a cibuli.

4

Rozehřejte grilovací pánev či gril, chřest pokapejte olejem, osolte mořskou solí a pár minut opékejte za častého obracení, aby byly výhonky ze všech stran zlatavé. Vše rozdělte na nahřáté talíře a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...