Skvělá nová kombinace, která vás nejen překvapí ale hlavně nadchne!
Suroviny
Postup
Čočku dejte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte 15–20 minut (nebo tak dlouho, jak je třeba) doměkka. Sceďte.
Mezitím uvařte brambory na kaši ve vroucí osolené vodě doměkka a připravte zálivku: Olivový olej rozehřejte v rendlíku na středním ohni, přidejte šalotku a minutu ji opékejte, vsypte estragon a opékejte ještě pár vteřin. Vmíchejte čočku, máslo, citronovou a pomerančovou kůru i šťávu a zahřívejte, aby se máslo rozehřálo. Odstavte a pořádně osolte a opepřete.
Scezené brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem a vmíchejte bylinky a cibuli.
Rozehřejte grilovací pánev či gril, chřest pokapejte olejem, osolte mořskou solí a pár minut opékejte za častého obracení, aby byly výhonky ze všech stran zlatavé. Vše rozdělte na nahřáté talíře a podávejte.