0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3473 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 327 g
Tuky 166 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá nová kombinace, která vás nejen překvapí ale hlavně nadchne!

Suroviny

čočka 50 g
nejlépe puy
olivový olej 1 PL
+ další na pokapání
šalotka 2 ks
nadrobno
estragon 2 PL
nadrobno
máslo 25 g
citron 1 ks
kůra z 1 biocitronu a šťáva z 1/2 citronu
pomeranč 1 ks
kůra z 1 biopomeranče a 1 lžíce šťávy
chřest zelený 12 ks
zbavených dřevnatých konců
sůl
i mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 4 ks
nahniličko (nemusí být)
Na bylinkovou kaši
brambory 1.2 kg
pozdní, oloupané a nakrájené na kousky
mléko 150 ml
ohřáté
máslo 100 g
nakrájené
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná
pažitka
lze nahradit 4 hrstmi nakrájeného medvědího česneku

1 Čočku dejte do malého rendlíku s vroucí vodou a vařte 15–20 minut (nebo tak dlouho, jak je třeba) doměkka. Sceďte.

2 Mezitím uvařte brambory na kaši ve vroucí osolené vodě doměkka a připravte zálivku: Olivový olej rozehřejte v rendlíku na středním ohni, přidejte šalotku a minutu ji opékejte, vsypte estragon a opékejte ještě pár vteřin. Vmíchejte čočku, máslo, citronovou a pomerančovou kůru i šťávu a zahřívejte, aby se máslo rozehřálo. Odstavte a pořádně osolte a opepřete.

3 Scezené brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem a vmíchejte bylinky a cibuli.

4 Rozehřejte grilovací pánev či gril, chřest pokapejte olejem, osolte mořskou solí a pár minut opékejte za častého obracení, aby byly výhonky ze všech stran zlatavé. Vše rozdělte na nahřáté talíře a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit