Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské škvarky rillettes
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné 1 kg škvarečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 0 g
Tuky 120 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Starobylá specialita z kraje Touraine v údolí Loiry oblétá i ty nejvyhlášenější restaurace. Leckde vám je podají jako předkrm s domácími houstičkami – ale dostane-li váš obdarovaný chuť na pravý český chleba se sádlem, rillettes téhle lahůdce jen dodají roztomilý francouzský přízvuk...

Suroviny

prorostlé (ideální je masitý bůček)
sůl
na dochucení
pepř
na dochuení

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky velké asi jako hrací kostky, do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno a vsypte maso. Na mírném plameni a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. (Můžete využít troubu předehřátou na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C.)

2

Osolte, opepřete a ještě teplé vlijte do čistých uzavíratelných sklenic; buď škvarky necháte tak, jak jsou, nebo je rozemelete (ideálně na starém mlýnku na maso – robot je spíš vyšlehá do pěny). A pokud vám rillettes zachutnají tak, že hned zatoužíte po dalších, pak kastrol nemyjte, jen ho uchovejte v chladu – a máte základ na ještě lahodnější várku výpečků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 08:05
Recept se nachází v č.12/04, str.51