Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Francouzské škvarky rillettes

Francouzské škvarky rillettes
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské škvarky rillettes

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu Velmi snadné 1 kg škvarečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 0 g
Tuky 120 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Starobylá specialita z kraje Touraine v údolí Loiry oblétá i ty nejvyhlášenější restaurace. Leckde vám je podají jako předkrm s domácími houstičkami – ale dostane-li váš obdarovaný chuť na pravý český chleba se sádlem, rillettes téhle lahůdce jen dodají roztomilý francouzský přízvuk...

Suroviny

vepřové maso 1 kg
prorostlé (ideální je masitý bůček)
víno bílé 200 ml
sůl
na dochucení
pepř
na dochuení

Maso nakrájejte na kousky velké asi jako hrací kostky, do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno a vsypte maso. Na mírném plameni a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. (Můžete využít troubu předehřátou na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C.)

Osolte, opepřete a ještě teplé vlijte do čistých uzavíratelných sklenic; buď škvarky necháte tak, jak jsou, nebo je rozemelete (ideálně na starém mlýnku na maso – robot je spíš vyšlehá do pěny). A pokud vám rillettes zachutnají tak, že hned zatoužíte po dalších, pak kastrol nemyjte, jen ho uchovejte v chladu – a máte základ na ještě lahodnější várku výpečků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.51

Obchod Apetit